PSD blocheaza pe moment abrogarea pensiilor speciale. Durus: „Cetatenii Romaniei trebuie tratati la fel”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Comisia pentru munca din Camera Deputatilor a amanat dezbaterea proiectului USR privind eliminarea unor pensii speciale. Proiectul zace de doi ani prin sertare. O data cu investirea noului Guvern, USR a conditionat sustinerea in Parlament de adoptarea proiectului privind eliminarea pensiilor speciale.

Presedintele Comisiei pentru munca si protectie sociala, Adrian Solomon (PSD), nu a pus pe ordinea de zi proiectul. In consecinta, propunerea USR nu are raportul comisiei, care este obligatoriu. „PSD face tot posibilul sa mentina o inechitate. Pensiile speciale trebuie abrogate pentru anumite categorii. Ne costa anual 9 miliarde de lei. Cetatenii Romaniei trebuie tratati la fel, pentru ca platim la fel taxe. Pensiile speciale sunt o anomalie incurajata si dezvoltata de PSD. Au creat categorii privilegiate in Romania. Fiecare trebuie sa ia pensie dupa cat contribuie din venitul sau la stat”, a declarat vicepresedintele Camerei Deputatilor, Vlad Emanuel Durus, dezamagit de amanarea votului.

Proiectul USR propune desfiintarea pensiilor speciale pentru 7 categorii profesionale: parlamentari, functionarii parlamentari, judecatorii Curtii Constitutionale, corpul diplomatic si consular, angajatii Curtii de Conturi, personalul aeronautic civil navigant profesionist si personalul auxiliar al instantelor si al parchetelor. In plus, vor fi plafonate pensiile magistratilor si pensiile militare.

Biroul de presa, Cabinet parlamentar deputat Vlad Emanuel Durus

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2