PSD, decizia inteleapta. Vocea strazii a fost cea care a invins

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

“O revolutie e intotdeauna inceputa de naivi, continuata de intriganti si exploatata de escroci” (Paul Bourget)

Romania “s-a trezit si a iesit in strada”. La cele mai mari miscari de protest din tara dupa 1989. Si poate la fel de importante ca si Revolutia din Decembrie 1989.

Fara a fi pasiv si exprimandu-mi regretul pentru situatia controvesata produsa de modul in care a fost modificata legislatia penala, ca si credinta ca aceasta situatie se putea si trebuia evitata, am urmarit ingrijorat evolutia protestelor, asteptand raspunsul partidului meu la miscarile de protest.

Raspunsul a venit, in mod responsabil atat pe plan intern cat si pe plan extern acum cand Romania se pregateste de preluarea presedintiei Parlamentului European in 2019, aratand ca PSD a inteles doleantele protestatarilor si si-a asumat comunicarea defectuoasa pe acest subiect, prin decizia de abrogare a ordonantei si trimiterea ei spre dezbatere in Parlament intr-o forma modificata.  Ma bucur ca PSD a avut intelepciunea si maturitatea politica, chiar in conditiile costurilor politice mari, de a lua aceasta decizie.

Ma bucur pentru ca ROMANIA este numai UNA. Ma bucur pentru ca nu exista o Romanie a celor care au iesit in strada si alta a celor care nu au iesit, o Romanie a celor partinici sau radicalizati de miscarile de protest si o Romanie a celor care nu mai indrazneau sa aiba opinii diferite fata de mesajele strazii, o Romanie a tinerilor si alta a parintilor si bunicilor lor, o Romanie a aparatorilor democratiei si o Romanie a “tradatorilor de neam” reevaluati in marsuri si pe retelele de socializare, o Romanie a celor care au mers la vot si au legitimat o putere politica conducatoare si o Romanie a celor care nu au iesit pentru exercitarea esentei democratiei, votul,  dar au iesit acum in strada nemultumiti.

Ma bucur pentru ca acest posibil clivaj din ce in ce mai adanc a fost oprit. Ma bucur ca cei luptatori pentru adevar, pentru cinste, pentru egalitate in fata legii, pentru moralitate nu au mai fost panditi de pericolul de a ajunge intoleranti, intransigenti sau orbiti, gata a inlocui rationalul cu visceralul.

In fapt cel mai mult ma bucur ca “revolutia” inceputa de oameni de buna credinta nu a fost continuata de intriganti si exploatata de forte straine intereselor Romaniei. Din tara dar mai ales din afara ei. Pentru ca personal cred ca aceste proteste massive, escaladate fiind, puteau deveni prima piatra de domino pentru destabilizarea si dezmembrarea Romaniei dupa scenariul EuroMaidanului din Ucraina. Miza, pe cat de evidenta, pe atat de uriasa: Romania a devenit cea mai importanta zona strategica a NATO in Europa de Est. Fapt pentru care stabilitatea Romaniei este critica pentru intreaga Europa, mai ales acum, in aceasta perioada extrem de complicata ca si context regional si international. Dar in acelasi timp aceasta miza transforma Romania si in principala tinta a celor interesati, prin divizare, de instabilitate si controlul zonei.

Romania a evitat sper, acum, acest punct de inflexiune. Calea dialogului constructiv si democratic cu segmente largi ale societatii si cu toate fortele politice a fost redeschisa, pentru a stabili impreuna cum ne construim si ne consolidam viitorul ca tara. Astfel incat in 2018 centenarul de la Marea Unire sa nu devina un vis prea indepartat!

Florin Cristian TATARU

Presedinte PSD Baia Mare

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

3 Comments

 1. dan

  Florin Cristian TATARU,
  de ce nu intelegi (nu vrei, ca si sefii tai de altfel) ca nu modul de comunicare i-au adus pe romani (foarte tineri si cu personalitate) in strada, ci continutul ordonantei. Justificarea ca milioane de oameni v-au votat nu poate fi argument pentru decizii daunatoare poporului roman prin salvarea unor netrbnici de la puscarie si responsabilitate. PSD a pierdut a doua oara pentru ca nu a inteles rolul mediilor de comunicare. Prima data cind Ponta a pierdut pentru ca romanii din diaspora au comunicat intre ei si cu tara fara voia voastra si acum cind toata tara s-a comportat unitar, avind informatii statistic unitare. Sa vii si sa spui ca totul este orchestrat de cine stie cine este aberant. In afara de antene, toata presa romana si straina a vazut realitatea din tara si din strada. Acum tu vii si scoti in evidenta meritul PSD de a intelege dorintele poporului si ca urmare a luat o decizie inteleapta. Nu, decizia inteleapta era sa nu se emita asemenea legi necinstite, partinice. Trebuia ca guvernul sa gindeasca la fel ca omul simplu si pentru omul simplu care se inghesuie sa plateasca impozitele pina la 15 martie. Nici eliminarea lui Dragnea din partid (care poate fi o solutie, dar soricelul e prea viclean ca sa plece singur, fiind ca o tumora greu de extirpat) nu e sigur ca salveaza partidul de la o cadere abisala. Vor fi multe demisii de onoare (vezi Sorina Pintea din plan local) sau repozitionari spectaculoase ale liderilor PSD fata de Dragnea (ca el e cuiul). Daca Grindeanu nu demisioneaza si are presiune in instalatie, poate scoate partidul de sub Dragnea si il poate salva, cu pretul sacrificiului liderului. Onoarea ar insemna : DRAGNEA, DACA NE IUBESTI, ASUMA-TI DESTINUL PE PERSOANA FIZICA si lasa-ne sa ne decidem viitorul.
  Restul e istorie…

  Reply
 2. ioan

  O cam scăldați, domnule Florin Tătaru. Dacă nu aveți bărbăția de a spune răspicat ce-i de spus în momente de răscruce, nu veți urca niciodată la vârful politicii românești! Veți rămâne un anonim în marea turmă a politicienilor fără vocație și fără să-și fi făcut datoria față de țară!

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *