PSD nu a abandonat proiectul de regionalizare, sustine Dragnea

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

liviu_dragnea_39766500PSD nu a abandonat proiectul de regionalizare a Romaniei, iar un referendum privind modificarea Constitutiei ar putea avea loc chiar anul acesta, a declarat, sambata, la Piatra Neamt, presedintele partidului, Liviu Dragnea, informeaza AGERPRES.

Liderul PSD a explicat ca referendumul sustinut initial de partid nu ar fi fost validat deoarece Curtea Constitutionala a hotarat ca modificarea cvorumului la 30% sa intre in vigoare la un an dupa promulgarea legii.

„Proiectul de regionalizare era finalizat. Ramasesem la ultima decizie ce urma sa fie adoptata in urma unei largi consultari si anume cum sa arate regiunile. Toata arhitectura institutionala a regionalizarii, sistemul de descentralizare, de finantare erau realizate.

In Constitutie nu avem notiunea de regiuni. Planul era sa facem in septembrie-octombrie un referendum pentru modificarea Constitutiei, printre altele sa apara si termenul de regiune. Era si noua lege a referendumului care scazuse cvorumul de la 50% mai jos. Ea a fost atacata la Curtea Constitutionala, iar Curtea a zis, spre surprinderea tuturor, ca este constitutionala, dar intra in vigoare dupa un an.

De ce, nu am inteles. Dar in aceste conditii, cu cvorumul de 50%, era putin probabil ca am fi putut avea sanse sa modificam Constitutia. Proiectul nu este abandonat de noi, proiectul exista. Daca vom gasi intelegere la ceilalti actori politici, partidele parlamentare, la presedintele Iohannis, eu raman la parerea mea ca 2016 este un an care poate fi folosit pentru modificarea Constitutiei”, a afirmat Dragnea.

Integral pe AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole