PSD nu retrage ordonanta gratierii

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Ordonantele de urgenta privind gratierea si modificarea codurilor penale nu vor fi retrase definitiv. Dupa consultarile publice, ministrul Justitiei va anunta in ce forma vor fi acestea adoptate: ordonanta de urgenta, asumarea raspunderii sau lege. Florin Iordache a declarat, pentru Digi24 ca va anunta personal decizia si ca, in ceea ce-l priveste, ar prefera adoptarea acestora prin asumarea raspunderii Guvernului.

Ministrul Justitiei pare ca isi asuma personal proiectele gratierii si modificarii codurilor penale. El va anunta, luni, sub ce forma vor fi acestea adoptate. Pana atunci analizeaza optiunile care sunt: ordonante de urgenta, angajarea raspunderii Guvernului sau legi. Intr-o discutie cu reporterul Digi24 Alina Manolache, Florin Iordache a spus ca varianta pe care o prefera este asumarea raspunderii.

Proiectele cunoscute, cele care au provocat numeroase reactii negative, ar putea avea o alta forma luni. Este foarte posibil ca acestea sa se transforme intr-un pachet de legi pentru domeniul justitiei. In acest pachet ar putea fi incluse si prevederi pentru modernizarea penitenciarelor, de exemplu.

Angajarea raspunderii Guvernului presupune prezentarea legii sau a pachetului legislativ in Parlament. Daca nu este depusa o motiune de cenzura sau daca aceasta este depusa si nu este adoptata, se considera asumata raspunderea Guvernului.

Opozitia a anuntat ca intentioneaza sa depuna o motiune de cenzura, dar nu are forta necesara adoptarii acesteia.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *