PSD: Predoiu sa isi asume participarea intr-o campanie finantata din coruptie si sa demisioneze

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

predoiuPartidul Social Democrat cere demisia lui Catalin Predoiu din functiile politice detinute in Partidul National Liberal, in urma dezvaluirilor referitoare la sustinerea campaniei sale electorale, scrie Agerpres.

“Catalin Predoiu trebuie sa isi asume participarea intr-o campanie finantata din coruptie. Astazi, fostul parlamentar PNL si consilier prezidential, George Scutaru, a intrat in atentia procurorilor anticoruptie pentru modul in care a finantat campania din Buzau, in anul 2008. Conform procurorilor DNA, exista suspiciuni ca respectiva campanie electorala a fost finantata din mita.

PSD reaminteste ca unul dintre candidatii PNL la Buzau, in 2008, a fost nimeni altul decat Catalin Predoiu, cel care detine astazi functia de prim-vicepresedinte al PNL. PSD solicita acestuia demisia din functia politica detinuta si asumarea participarii la o campanie electorala finantata din coruptie. De asemenea, PSD ii solicita acestuia sa raspunda pentru folosirea acestor bani pentru campania sa electorala”, se arata intr-un comunicat remis vineri AGERPRES de PSD.

George Scutaru este anchetat de DNA sub control judiciar, fiind acuzat de complicitate la luare de mita si spalare de bani.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis AGERPRES, procurorii au dispus punerea in miscare a actiunii penale si masura controlului judiciar pentru 60 de zile fata de George Scutaru, la data faptelor deputat si membru cu functie de conducere intr-un partid.

“In cursul anului 2008, o persoana cu functie de conducere in administratia locala — denuntator in prezenta cauza — a pretins si primit de la o alta persoana suma de aproximativ un milion euro, cu titlu de mita, in schimbul sprijinirii acestuia din urma in demersurile de punere in posesie cu suprafete de teren aflate pe raza municipiului Buzau. Din banii primiti, conform unei intelegeri anterioare, persoana denuntatoare i-a dat lui Scutaru suma de 170.000 euro”, se arata in comunicat.

DNA sustine ca provenienta si modul in care s-au obtinut banii au fost cunoscute exact de George Scutaru.

Procurorii afirma ca suma de 170.000 euro, primita in numerar de Scutaru de la denuntator, a fost disimulata prin incheierea de contracte de publicitate, fiind folosita in campania electorala din 2008.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *