Punct de control al extremistilor de dreapta ucraineni, infiintat la granita cu Transnistria

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

ucraina-armeActivisti ai organizatiei radicale ucrainene Pravai Sector (Sectorul de dreapta) au instalat un punct de control in regiunea Odesa pentru a ‘controla granita cu Transnistria si pentru a combate contrabanda’, a anuntat duminica filiala din Odesa a formatiunii pe pagina sa de Facebook, potrivit agentiilor de presa ucrainene Ukrinform si Obozrevatel, scrie Agerpres.

‘Activisti ai Sectorului de dreapta din Balta au instalat un punct de control in apropierea satului Timkovo regiunea Odesa. Scopul instalarii acestui punct — controlul la frontiera cu Transnistria si combaterea contrabandei’, afirma grupul paramilitar, care este suspectat el insusi de contrabanda si face acum o tentativa de a se substitui autoritatilor vamale locale.

Potrivit anuntului, functionarii vamali si politistii de frontiera ar fi exprimat o atitudine pozitiva fata de aceasta initiativa si dorinta de a coopera.

Extremistii afirma ca nu intentioneaza sa opreasca masinile, ci vor supraveghea si vor exercita un control public asupra activitatilor vamale.
Liderul Sectorului de dreapta, Dmitri Iaros, se pronuntase anterior pentru incadrarea gruparii sale paramilitare in fortele armate ucrainene, in schimbul amnistierii tuturor membrilor formatiunii care au participat la recentul incident armat din Transcarpatia, scrie Obozrevatel.

Militantii grupului paramilitar de extrema dreapta Sectorului de dreapta au fost implicati intr-un scandal legat de contrabanda in Transcarpatia, care a degenerat intr-un conflict armat intre activisti ai miscarii, militia personala a unui deputat local si fortele politiei locale din Mukacevo. In urma incidentului, trei persoane au fost ucise, iar alte 14 ranite. Autoritatile de la Kiev au trimis trupe speciale si Garda Nationala pentru a-i captura pe membrii organizatiei care s-au refugiat in padurile din regiune, incalcand interdictia de a aduce arme grele din zona de conflict din estul Ucrainei.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *