PUNCT DE VEDERE – De ce trebuie votat Dan Barna ca președinte al USR

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

O întrebare care are mai multe variante de răspuns. Iar primul dintre ele este că Dan Barna este liderul care își asumă responsabilități atunci când situația e dificilă. Este liderul care a a fost acolo când USR-iștii au avut nevoie de un lider.

Exemplificăm:
2017 – Dan Barna și-a asumat responsabilitatea să țină partidul unit atunci când fondatorul a plecat și a lăsat în urmă un partid măcinat de conflicte interne. Să ne amintim că în 2017, USR avea 1.500 de membri, 50 de filiale și 43 de parlamentari, în Opoziție, iar în 2021 USR PLUS este la guvernare, are +64.000 membri, 1.500 de filiale, 7 miniștri, 80 de parlamentari, 8 europarlamentari.

2018 – Dan Barna a fost cel care și-a asumat coordonarea campaniei „Fără Penali” într-un moment în care părea aproape imposibil să strângem cele 500.000 de semnături necesare inițiativei cetățenești. S-a urcat în caravana „Fără Penali”, a adunat oamenii în jurul lui și în final am strâns un milion de voturi. Dan Barna a fost acolo, în stradă, zi de zi, până la ultima semnătură. Un alt argument pentru care trebuie votat Dan Barna ca președinte al USR este că a fost cel care și-a asumat candidatura la Prezidențiale și a fost prezent în fiecare zi a campaniilor la alegerile europarlamentare, locale și naționale.

Este principalul negociator în interiorul coaliției de guvernare, astfel încât la 8 luni de la formarea cabinetului USR PLUS poate raporta îndeplinirea sau “deschiderea de șantiere” pentru un număr mare de angajamente dintre cele cu care s-a prezentat în campania electorală.

2019/2020 – Dan Barna și-a asumat susținerea și promovarea fuziunii cu PLUS și a luptat intern pentru ca aceasta să se producă. După mii de ore de negocieri, neînțelegeri depășite, din 2020, USR și PLUS sunt un singur partid, așa cum electoratul nostru și-a dorit întotdeauna. Asumarea fuziunii a însemnat inclusiv un efort masiv de convingere a scepticilor care cereau ca PLUS sa treaca prin cel putin un test electoral inainte de fuziune. Dan Barna este liderul care a profesionalizat partidul. USR este astăzi un partid cu structuri profesionalizate și proceduri clare și transparente.

Din nou exemple:
În 2017, USR era o mișcare politică, astăzi este un partid. USR în 2021 este un mecanism de luat decizii, de stabilit obiective și de livrat rezultate. Avem 40 de angajamente pentru guvernare, pe care le urmărim și pe care le împingem pe agenda guvernării. Raportul privind stadiul implementării angajamentelor USR PLUS incluse în programul de guvernare a fost prezentat la ultimul CP și procesul de monitorizare va continua. Dan Barna a profesionalizat partidul, a construit un Secretariat General profesionist, cu structuri bine definite. În 2017, partidul încă funcționa pe bază de voluntariat și își ținea contabilitatea cu pixul pe hârtie.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

4 Comments

 1. dan

  Dan Barna are pupatori in diverse puncte si nu e de mirare. Nicusor Dan nu a fost un prost, dar a fost un naiv.
  Succes Barna spre o cadere lina.

  Reply
 2. Lucian Petru Goja

  Cine scrie art. ? Cine face afirmatiile ? ,,Anonim ,anonim dar sa stim si noi ! ,,( autorul a uitat de mascarada alegerilor in USR/ 2020 despre care au vorbit USR-isti de frunte din capitală/judete ? ) Sunt un votant USR in 2 electorale dar …nu mai fac greseala asta ! Barna & Co (gasca lui ) au inselat execrabil asteptările unui f. mare nr. de cetăteni (nu doar tineri !) care visau la un suflu onest, curat in mitocăneasca politică mioritică .Cit despre albirea dosarelor/moacelor demnitarilor in România original democratică ce să mai…?!
  Toma Necredinciosu

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2