Pupaturi cu inculpatul! Liderii UDMR Baia Mare au umilit din nou comunitatea maghiara

Ziua maghiarilor de pretutindeni a fost celebrata la Baia Mare si in acest an pe 15 martie, dupa un program deja devenit traditional. Despre legitimitatea reprezentarii de catre UDMR a unei comunitati de peste 12.000 de membri se poate purta o intreaga discutie, o organizatie cu statut politic putand fi etalon, in mod firesc, doar pentru membrii sai si nicidecum pentru un intreg grup etnic. Pe site-ul UDMR Baia Mare nu apare mentionat cati maghiari sunt membri. Posibila explicatie e aceea de a nu deveni ridicoli in ceea ce priveste numarul mic de etnici baimareni care au decis afilierea la o organizatie in care cei mai multi maghiari nu se regasesc.

In ultimii ani, UDMR Baia Mare a functionat ca si o formatiune balama, negociindu-si politic pozitia, astfel incat sa detina  de fiecare data un post de viceprimar, fiind  parte la impartirea bucatelor. Dupa retragerea eternului Ludescher Istvan, postul a fost transferat ca o mostenire inegalabilei Vida Noemi, personajul crescut si propulsat de un septuagenar devenit indezirabil pentru administratia baimareana.

La alegerile din 2016, bazandu-se pe sentimentul de coeziune al maghiarilor, UDMR a sprijinit asociatia electorala “Coalitia pentru Baia Mare”, cerand membrilor comunitatii etnice sa voteze cu primarul aflat la acea data in arest preventiv. Chiar daca au existat voci contra, iar mai multi tineri udemeristi nu au agreat asocierea imaginii lor cu o persoana prinsa in flagrant in timp ce lua mita, ulterior tinuta in inchisoare pentru luni bune si apoi trimisa in judecata pentru fapte de coruptie, echipa Ludescher-Vida a apelat la sentimentul national, cei doi determinand ca o parte a voturilor sa mearga spre inculpatul Catalin Chereches.

Despre evenimentele de miercuri nu gasesti aproape nimic in presa locala, mass-media delimitandu-se in cea mai mare parte de o echipa care, prin pozitia sa, a umilit comunitatea maghiara. O comunitate care, de-a lungul istoriei, in unele momente a determinat decisiv identitatea culturala a orasului Baia Mare. Nici pe site-ul municipiului nu am gasit un mesaj al conducerii interimare adresat comunitatii maghiare baimarene, in schimb invitat de onoare la evenimente a fost Catalin Chereches. Acelasi primar-inculpat aflat sub control judiciar, caruia instanta i-a interzis sa mai fie primar sau sa se manifeste ca atare.

O noua greseala a conducerii UDMR Baia Mare, care-si asociaza inca odata imaginea cu un personajul care a generat cea mai mare lovitura de imagine pentru oras, facandu-l de ras in intreaga lume, etichetandu-l pentru ani buni de acum incolo ca oras cu administratie corupta.

Pentru ilustrarea servilismului politic al autointitulatilor lideri ai minoritatii maghiare, atasam cateva poze de pe contul social-media al lui Catalin Chereches, imagini in care acesta apare alaturi liderii locali, viceprimar si consilieri locali, inclusiv deputatul UDMR de Maramures. Comentariile sunt de prisos, astfel ca asteptam opiniile maghiarilor fata de cele petrecute.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

14 Comments

 1. ioan

  Da din pacate pupincuristii astia unguri in judetul nostru au condus mult TIMP ani de zile ,, intr-un judet unde romanii inca se scuipa mult intre ei pentru ca suntem judetul cu cei mai multi securisto-comunisti in viata.. spurcaciuni de care nu mai scapam bravo ungurilor la mai mare !!!!!!!!!!!!!!sa ne conduceti cu aceeasi forta <<< ez igy van ludescher bacsi es noemi neni,, ast mungyak hogy sarga o csiko sarga a nyereg rayta,,, a leg yobakat !!!!!!!!!!

  Reply
 2. Attila

  Deci el e roman mandru (exact ca ponta, caruia i-a facut campanie electorala), e ortodox important ce se baga in toate pozele cu popii bor, e si greco-catolic cand e nevoie, e filo-german, pentru ca si-a facut “studiile” (right!) la Viena, e protectorul romilor din oras, acum e si amicul comunitatii maghiare. Mai era un personaj care era de toate, fiind nevoie de cateva randuri pentru a-i include toate titulaturile si calitatile.
  Sunt 100% convins ca habar nu are care este semnificatia zilei de 15 martie pentru maghiari.
  Dar timpul va fi cel care ii va veni de hac acestui penal. Ii doresc o pedeapsa suficient de mare incat la eliberare nimeni sa nu isi mai aminteasca de el decat ca a fost rusinea unui oras.

  Reply
  1. andrei

   Normal ca e prieten cu toti întrucât asa si trebuie ,sa fie un primar pt noi toti stimate domn.

   Reply
   1. Attila

    In cel mai fericit caz, esti doar lipsit de perspicacitate. Nu vezi ca aceasta “prietenie” e de fapt una de fatada, fatarnica, doar pentru propria preamarire si bagare in seama. Un primar trebuie sa fie echidistant fata de toate cultele, etniile, organizatiile politice, culturale etc., iar ECHIDISTANTA nu inseamna a fi prezent peste tot. Dimpotriva, inseamna a te incadra doar in atributiile legale, a-ti face treaba discret si eficient.
    In plus, te prefaci si tu, asa ca el, ca ar mai fi primar. Nu e, e doar un inculpat corupt, iar prezenta lui la orice manifestare otraveste locul. Nu exista notiunea asta de “primar ales”, cum ii place sa isi spuna, primar e cel care exercita functia de primar. Si pentru linistirea ta, sa stii ca nu va mai fi primar niciodata.

    Reply
 3. George

  Observati ca CC isi promoveaza figura cu orice ocazie. Ma mir ca nu si-a “bagat-o” si in procesul pentru pietele din Baia Mare, ca un luptator pentru comunitate. Un asemenea personaj, care este bolnav dupa putere nu poate fi rapus decit de ignorarea noastra. Desigur ca are in jur stergatori de fund, dar acestia se imputineaza pe zi ce trece. Eu prevad o implozie a lui CC, o decadere formidabila din clipa in care pirghiile de actiune pe care le-a avut in oras se vor rupe. In politica nu va mai aparea decit daca isi va face partid de strada, dar asta e sf. Uitati-l ca pe un vis urit si cu cit vom vorbi mai putin de el, cu atit va disparea mai repede.

  Reply
 4. Zoli

  Doar atat as preciza: sa le fie RUSINE persoanelor din UDMR care strica imaginea ungurimii din oras (si din judet) cu pupatul in dos al acestui INCULPAT !! De fapt se vede din poze despre cine este vorba! Si sa-l duca cineva odata pe ”Cel mai iubit baimarean” la racoare,ca acolo va fi iubit de toti!

  Reply
 5. Ianos

  Eu vrut spune la voi ceva. Kerekes este una ungur sub coperire, schimbat nume magyar in romanesc cand fost levente la putere in Erdely. Kerekes sustinut bani RMDSZ, ajutat Ludi bacsi stat alpolgar mester si acum pus vidam leanyka, Noemi la loc la Ludi bacsi. Eu fost la adunar ieri si auzit vorbit Kerekes, mult cuvant dulce facut unul magyar scapat lacrime de mila. Plecat superat si borzos de acolo, eu altu nu mai merge la RMDSZ serbetori, sa asculte una bandit vorbit si mintit la mine timp ce sefi magyar pupat la el in seg. Isten áldd meg a magyart

  Reply
  1. Bonis ur

   Bandit erau multi la el,ca doar nu facut hudemere din baia nagy varos ,ci ajuns economic un fel de sehol semmi.Nahat.

   Reply
 6. dan

  Unde altundeva se mai poate duce decit pe la aceste periferii care il mai accepta. In Baia Mare nu a aparut un nou partid care sa-l accepte, asa ca marge dupa mirosul de coliva.

  Reply
 7. basedow

  sincer, imi pare rau de comunitatea maghiara din baia mare si din Romania in general, fiindca ca au asemenea lideri…hai sa facem o disociere clara: UDMR-ul e una iar comunitatea maghiara e alta… in general vorbind, ungurul de rand e om serios, pragmatic, corect, cinstit, om pe care te poti baza… udmr-istul insa face parte din categoria politicienilor romani…cu aceleasi trasaturi… dominat doar de interesul personal, mincinos, alunecos, una spune alta face, etc..

  Reply
 8. ioan

  hat Andrei de mai susu tu esti un minune care inche tuca segul lui kake ,, hat nu tu poti se faci ase ceva ,, atunce poti se tuci si la noi curul cind o sa avem un mare deranj,, moi boiatule hat tu esti un seg dugacsi,, pentru kake si asta nu este reu !!!!! noa amu mergi case si dai la tine doi palme cu un bucat de urzica !!!!!

  Reply
 9. nelu

  Încă o rușine pe fața municipiului Baia Mare…Autorul rușinii, același penal Cere Cash. De data aceasta, slugile lui din presa coruptă au tăcut… șobolanii părăsesc primii corabia aflată în naufragiu…Jurnaliștii-șobolani merită soarta penalului Kake, căruia i-au fost slugi. Și nu mă refer doar la pseudojurnaliștii de la Emaramureș. DNA știe că sunt jurnaliști mituiți și prin alte redacții… Dare și luare de mită, fapte urmate de amenințare și șantaj, acte contabile falsificate, spălare de bani murdari, teroare în redacții, linșaj mediatic pentru jurnaliștii onești, angajări de neveste de redactori șefi pe la Primărie etc. Totul pentru ca megalomanul Kake să fie prezentat publicului ca un faraon. Ziarele n-au mai văzut banii pentru serviciile prestate lui kake, și-au erodat credibilitatea și tirajul din cauza faptului că au publicat obsedant minciunile megalomanului. Redactorii șefi s-au ales cu oarece gologani, iar acum tremură și izmenele pe ei la gândul că îi vor căuta procurorii DNA…

  Reply
 10. josi

  mi-e rusine cu asemenea lideri ai udmr baia mare!!!! TOBBET NEM SZAVAZOK AZ RMDSZ-el!!!!SZEGYELEM MAGAM VELETEK!!!! TUNJETEK EL AZ ELETUNKBOL!!!!!!! NE HALJAK TOBBET vida noemirol es ludi bacsirol!!!

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1