Purtarea măştilor sanitare în afara casei a devenit obligatorie în California

Reclame home 1
Reclame home 1

Guvernatorul Californiei (SUA), Gavin Newsom, a impus joi purtarea obligatorie a măştilor sanitare de către rezidenţi în orice moment atunci când aceştia se află în afara casei, în urma îngrijorărilor generate de creşterea numărului de cazuri de coronavirus după măsurile de relaxare, relatează EFE, informează AGERPRES.

„Strategia Californiei pentru a relansa economia şi de a readuce oamenii la locurile de muncă nu va avea succes decât dacă se respectă normele de siguranţă şi recomandările privind sănătatea. Iar acest lucru înseamnă să ne acoperim faţa, să ne spălăm pe mâini şi să respectăm distanţarea fizică”, notează Gavin Newsom într-un comunicat.

Guvernatorul democrat a considerat că autorităţile statului California văd „prea multe persoane” cu feţele descoperite, ceea ce, potrivit lui, „pune în real pericol real ceea ce s-a realizat în combaterea bolii” COVID-19.

Până acum, California recomanda cetăţenilor doar să-şi acopere gura, cu orice fel de material, însă utilizarea măştilor nu era obligatorie.

Singurii exceptaţi de la noile norme vor fi persoanele cu afecţiuni medicale, cu tulburări mintale sau de dezvoltare şi copiii mai mici de doi ani.

De asemenea, nu vor trebui să poarte măşti clienţii restaurantelor care consumă băuturi sau mănâncă la masă şi persoanele care practică activităţi recreative în apropierea casei, cu respectarea însă a măsurilor de distanţare fizică.

În pofida anunţului guvernului statului californian, nu au fost precizate amenzile de care se fac pasibili rezidenţii dacă nu vor purta măşti sanitare.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole