Putin accepta un ‘grup de contact’ pentru ‘a demara dialogul’

Reclame home 1
Reclame home 1

Vladimir Putin a acceptat o propunere avansata de Angela Merkel privind crearea unui ‘grup de contact’ pentru a demara ‘dialogul politic’ asupra Ucrainei, a anuntat duminica guvernul german, dupa o conversatie telefonica intre cancelarul german si presedintele rus, relateaza AFP citata de Agerpres.

‘Presedintele Putin a acceptat propunerea cancelarul de stabili imediat o misiune de ancheta, precum si un grup de contact, eventual sub conducerea OSCE, pentru a demara dialogul politic’, se arata intr-un comunicat al guvernului federal de al Berlin.

In cursul discutiei telefonice purtate duminica seara, cancelarul ‘i-a reprosat presedintelui rus ca a incalcat dreptul international prin interventia rusa, inacceptabila, in Crimeea’, potrivit documentului citat.

Angela Merkel i-a reprosat indeosebi incalcarea Memorandumului de la Budapesta, din 1994, in care Rusia si-a luat angajamentul sa respecte independenta si suveranitatea Ucrainei in frontierele existente, precum si a Tratatului privind flota rusa din Marea Neagra, din 1997.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole