Putin avertizeaza din nou: Rusia va reactiona la aparitia unor elemente ale scutului antiracheta la granitele sale

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Rusia se vede fortata sa reactioneze la avansarea infrastructurii NATO si aparitia elementelor sistemului de aparare antiracheta al SUA in apropierea granitelor sale, a reiterat miercuri presedintele rus Vladimir Putin, intr-o conferinta de presa comuna cu omologul sau finlandez Sauli Niinisto in finalul intalnirii lor la Soci, celebra statiune de pe coasta rusa a Marii Negre, relateaza TASS, informeaza AGERPRES.

Nu este pentru prima oara cand presedintele rus avertizeaza ca Moscova va lua masuri de contracarare a elementelor scutului antiracheta american in Europa de Est.

La o intrebare adresata de o jurnalista finlandeza, liderul rus a raspuns ca infrastructura militara a Aliantei Nord-Atlantice inainteaza in prezent in directia frontierelor Federatiei Ruse, iar NATO isi sporeste numarul de echipamente, pe cel al efectivelor si isi multiplica aplicatiile in apropierea granitelor ruse.

‘Evident, trebuie sa vedem ce se intampla acolo, sa ne consolidam infrastructura. Noi trebuie sa reactionam la faptul ca elemente ale sistemului de aparare antiracheta al SUA apar la granitele noastre, in imediata vecinatate’, a afirmat presedintele rus, adaugand ca elementele scutului antiracheta american ar putea fi utilizate inclusiv pentru lansarea rachetelor cu raza medie de actiune.

In acelasi timp, Moscova, a afirmat seful statului rus, se asteapta ca Alianta Nord-Atlantica sa isi reconsidere refuzul de a discuta cu Rusia masuri de reducere a tensiunilor in domeniul zborurilor aviatiei militare.

Putin a mentionat ca Rusia saluta propunerea presedintelui Finlandei ‘pentru reducerea oricaror tensiuni in regiune, inclusiv in ceea ce priveste zborurile aviatiei militare’. El a evocat faptul ca Organizatia Internationala a Aviatiei Civile (ICAO) ‘a elaborat anumite reguli, dar ele nu se aplica aviatiei militare, avand doar un caracter de recomandare’.

‘Suntem gata sa discutam aceasta cu partenerii nostri din NATO, dar ei refuza. Cred ca nu este o pozitie constructiva. Speram ca ea va fi reconsiderata’, a mai spus Vladimir Putin, adaugand ca Rusia sprijina propunerea Finlandei de a imbunatati nivelul de siguranta a zborurilor in regiunea Marii Baltice.

Totodata, canalul media oficial al Rusiei – Sputnik in limba romana – a difuzat miercuri un comentariu in care sustine ca noile avioane ruse de vanatoare MiG-31K, dotate cu rachete “Kinjal”, ar putea distruge in doua minute elementele scutului antiracheta american de la Deveselu. Sistemul de rachete “Kinjal” este inclus deja in misiuni de patrulare in Crimeea, fiind capabil sa loveasca in doua minute cu rachete de inalta precizie zona in care se afla sistemul de aparare antiracheta din Romania, sustine un expert rus, citat de Sputnik. Potrivit acestuia, 10 avioane de vanatoare MiG-31K, dotate cu rachete “Kinjal”, au intrat in serviciu in Districtul militar Sud in primavara acestui an. Anterior, in Crimeea au fost instalate sisteme de aparare antiaeriana S-400 si S-300, precum si sisteme de rachete antinavale.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *