Putin ordona intarirea fortelor nucleare strategice ale Rusiei

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

vladimir-putinPresedintele rus Vladimir Putin a ordonat joi intarirea, in 2017, a fortelor nucleare strategice ale Federatiei Ruse, pentru ca acestea sa fie capabile sa strapunga orice scut antiracheta, cum este cel pe care SUA il desfasoara in Europa de Est, informeaza AFP si agentiile de presa ruse, transmite AGERPRES.

“Trebuie intarit potentialul militar al fortelor nucleare strategice, inainte de toate cu ajutorul sistemelor de rachete capabile sa garanteze strapungerea sistemelor de aparare antiracheta existente sau viitoare”, a declarat presedintele rus, in timpul unei reuniuni cu oficiali ai structurilor armate ale Rusiei, citat de agentiile de presa ruse.

Seful statului rus a adaugat ca si fortele strategice non-nucleare trebuie aduse la un “nivel calitativ nou, care sa permita neutralizarea tuturor amenintarilor militare la adresa Rusiei”.

De asemenea, potrivit lui Putin, este necesar sa fie asigurata dezvoltarea echilibrata a tuturor genurilor si tipurilor de arme, sa fie continuata implementarea de arme de inalta precizie, de mijloace moderne de comunicare si de spionaj, precum si de lupta radioelectronica.

Liderul rus a cerut monitorizarea cu atentie a “modificarii echilibrului de forte la granitele Federatiei Ruse si in intreaga lume”, informeaza TASS.

“Trebuie urmarita cu atentie orice schimbare a echilibrului de forte si a situatiei militaro-politice din lume, mai ales la granitele ruse, pentru a initia modificari in planurile pentru neutralizarea amenintarilor potentiale la adresa tarii noastre”, a declarat Putin.

Liderul rus a amintit ca in urmatoarele zile va fi aprobata noua doctrina a securitatii informationale a Rusiei, iar mai devreme de aceasta — strategia pentru dezvoltare tehnologica-stiintifica.

In cadrul aceluiasi discurs, Vladimir Putin si-a exprimat convingerea ca la ora actuala Rusia este “mai puternica decat orice potential agresor”, subliniind totodata ca militarii rusi trebuie sa ramana vigilenti.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *