Putin: Rusia isi va apara intotdeauna interesele; acuzatiile Occidentului, o modalitate de a o descuraja

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Rusia isi va apara intotdeauna interesele, dar nu in mod grosolan si brutal, ci incercand sa ajunga la un compromis cu partenerii sai occidentali, iar acuzatiile Occidentului la adresa sa reprezinta o modalitate de a o descuraja pentru ca Vestul vede un concurent in ea si aceasta este o politica gresita, a declarat joi presedintele rus Vladimir Putin, in cadrul sesiunii anuale de intrebari si raspunsuri, un format in care raspunde la intrebarile adresate de rusi la care participa pentru a 16-a oara de cand se afla la putere, informeaza TASS, RIA Novosti si Reuters, transmite AGERPRES.

Acuzatiile ‘reprezinta o modalitate de descurajare, la fel ca sanctiunile’, a spus Putin, adaugand ca ‘acuzatiile la nesfarsit creeaza – asa cum cred cei care le promoveaza – o baza pentru aplicarea unor masuri de descurajare’ a dezvoltarii Rusiei.

‘Ei vad in Rusia o amenintare, vad ca Rusia devine un rival pentru ei. Consider ca este o politica gresita’, a afirmat seful statului rus, adaugand ca ‘nu e nevoie ca cineva sa fie descurajat, (…) ci este necesara instituirea unei cooperari constructive’.

In acelasi timp, presedintele rus a afirmat ca partenerii occidentali incep sa inteleaga treptat necesitatea de a stabili relatii cu Rusia. ‘Este timpul sa ne asezam la masa de negocieri si sa elaboram o schema pentru securitatea europeana’, a afirmat Vladimir Putin, citat de TASS.

Despre eventualitatea unui al treilea razboi mondial, presedintele rus a citat o afirmatie a lui Albert Einstein: ‘Nu stiu cu ce arme se va lupta in cel de-al treilea razboi mondial, dar cu siguranta cel de-al patrulea va fi dus cu bete si pietre’.

Putin a subliniat ca ‘un nou razboi mondial ar putea insemna sfarsitul civilizatiei’, iar frica de distrugere reciproca a descurajat dintotdeauna marile puterile de actiuni bruste. El a mentionat ca, dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, ‘razboaie regionale au izbucnit constant ici si colo’, totusi ‘nu au existat conflicte globale’. ‘De ce? Pentru ca in lume, intre marile puterile militare s-a stabilit o paritate strategica’, a adaugat seful statului rus.

Anul acesta nu exista invitati in sala de unde raspunde presedintele rus la intrebarile populatiei. Aceasta este noutatea organizatorilor din acest an. In afara de Putin si moderatori – Kirill Kleimenov (Pervai canal) si Andrei Kondrasov (VGTRK) – sunt doar voluntari, care ar trebui sa creeze o reactie de aprobare din partea publicului in timpul cand presedintele rus va raspunde la intrebari, potrivit portalului newsru.com.

Toate intrebarile, solicitarile si plangerile oamenilor sunt afisate pe ecrane interactive in sala, sub forma de apeluri SMS, MMS si apeluri video, conform canalului media citat.

In afara de sala goala, o alta noutate in acest an este ca toti guvernatorii trebuie sa stea langa ecrane si telefoane, in timp ce presedintele incearca sa rezolve problemele pe care autoritatile regionale pe care el le-a ales nu sunt in masura sa le se rezolve singure. La randul lor, guvernatorii au obligat guvernele si parlamentele regionale sa se reuneasca la 7 iunie pentru a examina ordinele date de Putin in mod operativ si la ‘superlativ’.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *