Putin: Rusia isi va onora obligatiile privind livrarile de gaz catre Europa

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

Presedintele rus, Vladimir Putin, a afirmat vineri seara ca Rusia isi va onora obligatiile referitoare la livrarile de gaz catre Europa, relateaza agentia RIA Novosti citata de Agerpres.

”Rusia nu va fi niciodata la originea unei crize a gazului. Vom respecta toate modalitatile de livrare a gazului in conformitate cu toate contractele si angajamentele”, a declarat Putin in cadrul unei intalniri la Sochi cu membri ai Clubului de la Valdai.

”Sper ca problema gazului va fi definitiv solutionata saptamana viitoare. Daca se va intampla aceasta, nu va fi nimic in legatura cu care sa existe temeri. Daca nu se va intampla acesta, exista un risc de furt de gaz rusesc destinat exportului (de catre Ucraina) si risc de criza. Noi nu dorim aceasta”, a adaugat Putin.

RIA aminteste ca, pe 17 septembrie, la Milano (Italia), Moscova si Kievul au stabilit principalii parametri ai planului privind livrarea de gaz rusesc catre Ucraina pentru perioada de pana la sfarsitul lui martie 2015: pretul de 385 de dolari pentru mia de metri cubi, modalitatile de plata anticipata si rambursarea datoriei.

Cu toate acestea, ramane deschisa problema surselor de finantare care sa-i permita Kievului sa-si solutioneze datoria pentru gaz fata de Moscova. Pentru a obtine reluarea livrarilor de gaz rusesc, Ucraina trebuie sa achite 1,451 miliarde de dolari, adica o parte din datorie, care depaseste 4,5 miliarde de dolari, si sa plateasca in avans volumul de gaz pe care ea doreste sa-l primeasca.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1