Putin a semnat un decret privind impunerea de interdictii Coreii de Nord

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Presedintele rus Vladimir Putin a semnat luni un decret privind impunerea de interdictii Coreii de Nord in conformitate cu prevederile unei rezolutii adoptate de Consiliul de Securitate al ONU, relateaza Reuters, informeaza AGERPRES.

Rezolutia, ce prevede masuri economice speciale, survine dupa testele cu racheta efectuate de Phenian la sfarsitul anului 2016.

Oficiali nord-coreeni au respins o propunere privind convorbiri directe cu omologii lor sud-coreeni la Sankt Petersburg, a anuntat luni agentia RIA Novosti, citata de Reuters.

Moscova a cerut celor doua tari, care sunt reprezentate in cadrul unui forum parlamentar in Rusia, sa profite de ocazia de a organiza convorbiri directe pentru a incerca sa diminueze divergentele de opinie in legatura cu programul de rachete al Phenianului.

Potrivit RIA, care l-a citat pe seful delegatiei nord-coreene, Phenianul a respins ideea organizarii unor astfel de convorbiri.

Testele nucleare si lansarile de rachete efectuate de Coreea de Nord au amplificat tensiunile globale si au determinat impunerea mai multor serii de sanctiuni internationale de catre Consiliul de Securitate al ONU.

Potrivit unui plan de dezescaladare sustinut de Rusia si China, Coreea de Nord ar urma sa suspende programul de rachete balistice, iar Statele Unite si Coreea de Sud ar impune simultan un moratoriu asupra exercitiilor cu rachete la scara larga, ambele masuri vizand sa deschida calea pentru discutii multilaterale, noteaza Reuters.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *