Putin si Erdogan “multumiti” de reuniunea dedicata Siriei la Soci, anunta Kremlinul

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Presedintele rus Vladimir Putin si omologul sau turc, Recep Tayyip Erdogan, s-au declarat miercuri ‘multumiti’ de reuninea consacrata Siriei, desfasurata in urma cu o zi la Soci, statiune balneara de pe coasta rusa a Marii Negre, a anuntat Kremlinul, in pofida absentei unui rezultat concret, informeaza AFP, transmite AGERPRES.

Cei doi lideri, care au discutat telefonic, ‘si-au exprimat multumirea fata de rezultatele Congresului dialogului national sirian’, ce a avut loc marti la Soci, la initiativa Moscovei, Ankarei si Teheranului, conform unui comunicat.

Ambii lideri au ‘subliniat importanta punerii in aplicare a acordurilor obtinute’ la aceasta reuniune intre reprezentanti ai societatii civile si politice siriene, care ‘vizeaza avansarea eficienta a procesului de reglementare politica in Siria’, potrivit sursei mentionate.

Boicotat de principalele grupuri ale opozitiei siriene, de kurzii furiosi din cauza ofensivei Turciei impotriva enclavei Afrin si de catre occidentali, Congresul de la Soci a reunit mai ales participanti afiliati fie partidului de guvernamant Baas, reprezentand regimul, fie aliatilor sai, fie asa-numitei opozitii “tolerate”.

Reuniunea, care s-a derulat intr-o atmosfera marcata de divergente, a avut ca rezultat in principal declaratii de intentie, inclusiv un acord privind infiintarea unui comitet ‘pentru elaborarea unui proiect de reforma constitutionala’, fara a fi anuntat niciun progres concret de catre organizatori.

Putin si Erdogan au discutat de asemenea despre chestiuni legate de ‘coordonarea ulterioara a eforturilor Rusiei si Turciei in vederea asigurarii unei administratii stabile in zonele de dezescaladare’ instituite in Siria anul trecut la finalul negocierilor de pace de la Astana, mediate de Moscova si Teheran, aliati ai Damascului, si Ankara, care ii sprijina pe rebelii sirieni.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *