Putin si Rohani condamna impreuna bombardamentul american in Siria si cer o investigatie “obiectiva” asupra atacului chimic

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintii Rusiei si Iranului, Vladimir Putin si Hassan Rohani, au avut duminica o convorbire telefonica, la initiativa celui din urma, si au condamnat atacul american asupra bazei aeriene siriene de la Shayrat, prin care Washingtonul a dorit sa sanctioneze regimul de la Damasc pentru recentul atac cu arme chimice, liderii rus si iranian cerand totodata o investigatie “obiectiva” care sa elucideze acel atac chimic, relateaza agentiile Reuters si EFE, informeaza AGERPRES.

“Ambele parti au subliniat ca actiunile agresive ale SUA impotriva unui stat suveran sunt inacceptabile si contrare dreptului international. (Putin si Rohani) s-au pronuntat pentru o investigatie obiectiva si impartiala a incidentului cu arme chimice survenit pe 4 aprilie in provincia siriana Idlib”, semnaleaza Kremlinul intr-un comunicat.

Presedintii rus si iranian au subliniat importanta continuarii unei cooperari stranse pentru impulsionarea unei solutii politice in conflictul armat sirian, se mai arata in acelasi text.

Rusia si Iranul sunt principalii sustinatori ai regimului presedintelui Bashar al-Assad, ale carui trupe au reusit sa obtina numeroase victorii impotriva rebelilor mai ales datorita ajutorului militar oferit de cele doua tari.

Presedintele american, Donald Trump, a ordonat joi un atac cu rachete Tomahawk asupra bazei militare siriene de unde se presupune ca a fost lansat atacul chimic soldat cu peste 80 de morti, majoritatea femei si copii.

Ambasadoarea SUA la ONU, Nikki Haley, a afirmat intr-un interviu acordat postului CNN ca presedintele Trump nu exclude posibilitatea adoptarii unor noi sanctiuni impotriva Rusiei si Iranului pentru sprijinul pe care aceste tari il ofera presedintelui sirian.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2