Putin i-a transmis lui Assad ca Rusia va ajuta Siria sa-si apere suveranitatea

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Presedintele rus Vladimir Putin i-a transmis omologului sau sirian Bashar al-Assad intr-o felicitare de Anul Nou ca Rusia va continue sa sprijine eforturile Siriei de a-si apara suveranitatea, a anuntat sambata Kremlinul, potrivit Reuters, informeaza AGERPRES.

Putin a subliniat ca Rusia “va continua sa acorde orice fel de asistenta Siriei in protejarea suveranitatii statale, unitatii si integritatii teritoriale, in promovarea unui proces politic de reglementare a crizei, precum si in eforturile de restabilire a economiei nationale”, a evidentiat Kremlinul.

La inceputul lunii decembrie, Putin a dispus inceperea retragerii fortelor ruse din Siria, dar a precizat ca Rusia isi va mentine baza aeriana Hmeymim din provincia siriana Latakia, precum si unitatea sa navala de la Tartous “in mod permanent”.

Rusia si-a lansat primele atacuri aeriene in Siria in septembrie 2015, in cea mai mare interventie militara a sa din Orientul Mijlociu din ultimele decenii, inclinand balanta conflictului in favoarea lui Assad.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *