RADEF va fi evacuat din cinematograful DACIA din Baia Mare, săptămâna viitoare

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Săptămâna viitoare, toate bunurile, care aparțin RADEF (România Film) vor fi scoase din Cinematograful Dacia, spun surse apropiate ZiarMM.ro. Juriștii Primăriei Baia Mare au reușit în luna iulie, a acestui an, să aobțină o hotărâre judecătorească executorie de evacuare a RADEF. Cel mai probabil executorul nu va găsi mare lucru în clădire însă pe baza unui proces-verbal lucrurile vor fi predate.

Deocamdată administrația locală nu a anunțat ce se va întâmpla cu acest cinematograf. Aceleași surse au relatat pentru ZiarMM.ro faptul că ar exista o șansă ca această clădire să se reabiliteze prin fonduri europene. În acest context, cât timp va mai sta, în mijlocul orașului așa cum este acum? Cât timp va fi un loc de refugiu pentru oamenii străzii?

Despre funcționalitatea clădirii avocatul Cristian Niculescu Țăgârlaș spune că aceasta nu poate fi schimbată de noul proprietar, respectiv Primăria Baia Mare.

Av. Cristian Niculescu Țăgârlaș, consilier local: ”Este obligatoriu să se păstreze funcționalitatea cultural-artistică. Acolo poate fi o sală multifuncțională, cinematograf, sală de spectacole, o sală pentru diverse evenimente sau o sală de teatru, orice de pe domeniul cultural-artistic. Legea nu-ți permite să-i schimbi funcționalitatea.”

În 2018, Cinematograful Dacia se afla în posesia municipalității, din punct de vedere juridic, conform Legii 303/2008 însă faptic, imobilul nu a fost predat la timp de catre Romania Film (RADEF), care a intrat în insolvență, iar acest lucru a presupus alte și alte proceduri. Apoi, pe lângă aceste disfuncționalități, a fost și problema unei firme din Satu Mare, care a închiriat de la RADEF un spațiu în Cinematograful Dacia, pe care l-a transformat într-o sală de bowling. Firma sătmăreană, la acea vreme, intenționa să cumpere clădirea, dând inclusiv un avans în acest sens, mai exact 350.000 de euro. Într-un final, juriștii Primariei Baia Mare au reușit să rezolve toate impedimentele care au apărut pe parcursul demersurilor de intrare în posesie a acestui cinematograf, dar și a terenului aferent.

Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *