Raed Arafat despre sistemul de interventie la dezastre: Cu certitudine am invatat din tragedia de la Colectiv

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

Secretarul de stat in MAI Raed Arafat a declarat miercuri ca sistemul de interventie la dezastre este mai bine pregatit in prezent, dupa ce, in urma tragediei de la clubul Colectiv, au fost create mai multe mecanisme, informeaza AGERPRES.

“Cu certitudine am invatat de la Colectiv. Cu certitudine suntem mai bine pregatiti, pentru ca s-au creat niste mecanisme care nu erau inainte”, a afirmat Raed Arafat, intr-o conferinta de presa.

Potrivit acestuia, la nivelul Directiei Generale de Protectie Civila Europeana se discuta despre procedura europeana pentru accidentele cu multipli arsi.

“Deja avansam si se discuta (…) de dotare cu mijloace de evacuare medicala in masa, la nivel european, inclusiv pentru pacientii arsi si pentru alte situatii”, a precizat secretarul de stat.

In ceea ce priveste interventia la dezastre, de genul unui cutremur, Raed Arafat a sustinut ca Romania sta bine comparativ cu alte tari.

“Comparativ cu alte tari, fara sa nominalizez, pot sa va spun ca stam mai bine si mai avansat din acest punct de vedere – si ca dotare, nu doar ca pregatire -, ca in ultima perioada a intrat si dotarea specifica pe problemele de cautare, salvare si situatii de urgenta, pe probleme de protectie civila, pe care nu o aveam acum doi – trei ani”, a explicat demnitarul.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1