Raed Arafat: Din februarie introducem raportarea zilnica si la UPU

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii dr. Raed Arafat a anuntat duminica la Targu Mures ca incepand cu luna viitoare se va introduce raportarea zilnica si la Unitatile de Primiri Urgenta si la compartimentele de urgenta, astfel incat sa existe o monitorizare online in privinta cheltuirii banului public, precum si a modului de interventie, transmite Agerpres.

‘Daca pana acum am colectat date despre ce se intampla in sectorul prespitalicesc, interventii sectorul de urgenta, ambulante, SMURD, elicoptere, care ni se raporteaza si stim ce se intampla, incepand cu luna viitoare vom introduce raportarea zilnica si la nivelul Unitatilor de Primiri Urgenta si la compartimente. Urmeaza si aspectul de raportare pe UPU, nu este o munca in plus, fiecare UPU are un raport de garda tip pe care il completeaza.

Ce va fi nou: ca acest raport sa fie completat online si sa fie accesat inclusiv la nivel de minister, ca sa vedem si sa urmarim situatia. (…) Fiecare parte isi vede rapoartele, dar Ministerul Sanatatii, Departamentul de Urgenta va vedea rapoartele tuturor UPU. Va fi un raport tehnic si ne informeaza unde sunt probleme’, a explicat Raed Arafat, dupa reuniunea Comisiei Nationale de Medicina de Urgenta.

Secretarul de stat a precizat ca au existat si pana acum monitorizari asupra UPU, care nu erau in timp real si care erau prin facute prin vizite si prin monitorizare incrucisata, au fost depistate nereguli si, drept urmare, decontarile nu s-au mai facut.

El a spus ca o astfel de monitorizare este extrem de importanta, pentru ca permite cheltuirea corecta a banului public, iar o monitorizare in timp real, zilnica si o comparatie intre diferite categorii de UPU permite descoperirea discrepantelor in timp real.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2