Raed Arafat: Eu o să mă vaccinez public.

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a declarat duminică seară, că România se află undeva la jumătatea clasamentului internațional în privința procentului din populație care a primit deja vaccinul anti-COVID-19 și că este posibil ca în curând faza I și faza a II a de vaccinare să se desfășoare în paralel. Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne a precizat că el se va vaccina public atunci când îi va veni rândul și le-a recomandat cetățenilor să se vaccineze pentru a se proteja pe ei și pe cei apropiați de infecția cu coronavirus, precizează profit.ro.

”România nu stă foarte prost. A început în 27 (decembrie – n.r.), în perioada de sărbători și totuși, am văzut un tabel care arată datele din mai multe țări europene și suntem situați undeva pe la jumătate ca număr de vaccinați. De mâine (luni, 4 ianuarie – n.r.) vor fi activate toate centrele de vaccinare a personalului medical. E clar că la un anumit moment, va începe și faza a II a, poate chiar paralel cu faza I. Cu cât vin doze de vaccin, cu cât avem posibilitatea să vaccinăm, acest lucru se va face.

E posibil să se ajungă la un moment să se vaccineze și persoane din faza II, plus că sunt mai multe aspecte pe care putem să le întâmpinăm pe parcurs, pe care le-au întâmpinat alte țări și au luat decizia să treacă inclusiv la faza II de vaccinare”, a declarat Raed Arafat.

Întrebat dacă în România vor fi prevăzute mai multe drepturi pentru cei care vor decide să se vaccineze mpotriva COVID-19, șeful DSU a răspuns: ”Nu s-au prevăzut astfel de măsuri în România, alte țări încearcă să implementeze astfel de măsuri. În România nu s-a discutat așa ceva, să diferențiem vaccinat față de nevaccinat. În final, cel care se vaccinează, în primul rând, se protejează pe el și bineînțeles, la un număr mai mare de vaccinați, îi protejăm și pe cei din jur. Cel care nu se vaccinează își asumă clar că la un anumit moment el va fi supus unui risc mult mai mare decât cel care s-a vaccinat. El este expus mai mult să facă boala în forma ei gravă, să ajungă la spital, la terapie intensivă și, cine știe, să rămână cu sechele sau, Doamne ferește, să-și piardă viața”.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *