Raluca Turcan: Dorim sa eliminam pensiile speciale, cu exceptia celor ale magistratilor si militarilor

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, sambata, ca Guvernul are in vedere eliminarea pensiilor speciale, cu exceptia celor ale magistratilor si ale cadrelor militare, informeaza AGERPRES.

“Vreau sa mentin un angajament ferm, si anume, drepturile castigate nu se pierd si legislatia se aplica. Din perspectiva pensiilor, noi dorim sa eliminam pensiile speciale. Cu anumite exceptii: ale magistratilor care beneficiaza de o decizie a Curtii Constitutionale si ale militarilor, care sunt in sistemul de aparare NATO”, a spus Turcan intr-un interviu la Digi24.

Ea a explicat ca renuntarea la pensiile speciale inseamna, de fapt, sa se ajunga la situatia in care acestea sa fie calculate pe baza de contributivitate.

“Noi mergem cu actuala lege a pensiilor in aplicare, cu cresterea pensiilor de la 1 ianuarie, asa cum s-a intamplat de la 1 septembrie, cu cresterea salariului minim si pe masura ce avansam, pregatim o lege a pensiilor care sa introduca pentru toate pensiile din Romania sistemul contributivitatii si daca la un anumit moment legea noua cu legea in vigoare se intalnesc, avantajele castigate nu se diminueaza, insa se elimina inechitatile din sistemul de pensii”, a sustinut Turcan.

Ea a precizat ca si cresterea pensiilor prevazuta pentru luna septembrie a anului viitor se va realiza.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *