Raport activitate Kovesi: 37 de demnitari condamnati definitiv in perioada mai 2013 – iulie 2018

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Un numar de 37 de demnitari, dintre care noua ministri si fosti ministri, 21 de deputati, sase senatori si un membru al Parlamentului European, au fost condamnati definitiv in dosare instrumentate de Directia Nationala Anticoruptie (DNA) in perioada in care la sefia structurii s-a aflat Laura Codruta Kovesi, informeaza AGERPRES.

”Directia Nationala Anticoruptie a devenit in ultimii 5 ani o structura eficienta, pro activa si care isi indeplineste rolul institutional de a investiga cauze de coruptie la nivel inalt si mediu”, se arata in raportul privind exercitarea mandatului de procuror-sef, prezentat de Laura Codruta Kovesi si postat luni pe site-ul DNA.

Potrivit raportului, in aceeasi perioada a crescut, anual, numarul rechizitoriilor, al inculpatilor trimisi in judecata, al demnitarilor investigati si valoarea masurilor asiguratorii dispuse.

Raportul mai arata ca in ultimii cinci ani DNA a trimis in judecata 68 de demnitari – 14 ministri si fosti ministri, 39 deputati, 14 senatori si 1 membru al Parlamentului European.

De asemenea, in document se mentioneaza ca in aceeasi perioada valoarea masurilor asiguratorii instituite de DNA a fost de peste doua miliarde de euro.

In raport se face referire si la procentajul achitarilor, care s-a mentinut la 10%, fiind sub media europeana.”Acest procent dovedeste ca am fost preocupati in mod permanent de respectarea drepturilor fundamentale ale persoanelor si de respectarea garantiilor procesuale, aplicand legea in mod egal”, se sustine in raport.

Un alt aspect evidentiat in document este si increderea publica pe care a castigat-o DNA prin faptul ca nu a avut retineri „in a atinge varful piramidei retelelor de coruptie”.

„Castigarea increderii publice s-a realizat prin faptul ca Directia Nationala Anticoruptie a aplicat legea in mod egal, nu a avut si nu are retineri in a atinge varful piramidei retelelor de coruptie, indiferent de apartenenta politica sau calitatea oficiala a persoanelor cercetate si indiferent de averea detinuta de acestia”, arata sursa mentionata.

Conform raportului, in cadrul procedurilor de numire in functie in mai 2013 si de reinvestire in functie in luna mai 2016, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a verificat si aprobat principalele masuri manageriale dispuse sau propuse prin proiectele de management, astfel ca acestea au fost implementate in cadrul activitatii manageriale, obiectivele stabilite prin proiectele manageriale de procuror-sef fiind indeplinite pana in acest moment.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole