Raport FAO: Foametea se accentueaza pentru al treilea an consecutiv in America Latina afectand 6,1 % din populatie

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Foametea in America Latina si in Caraibe a crescut in 2017 pentru al treilea an consecutiv si a devenit o problema care afecteaza 39,3 milioane de oameni, reprezentand 6,1 % din populatia regiunii, a avertizat miercuri FAO intr-un raport preluat de EFE, informeaza AGERPRES.

Tara in care a crescut cel mai mult foametea este Venezuela, unde cifra persoanelor malnutrite a crescut cu 600.000 in perioada 2014 si 2017, precizeaza Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO).

Cifrele fac parte din raportul ‘Panorama securitatii alimentare si nutritionale in America Latina si Caraibe 2018’, elaborat impreuna cu Organizatia Panamericana a Sanatatii (OPS), Unicef si Programul Alimentelor Mondial ( (World Food Programme, WFP).

Raportul, difuzat miercuri la sediul regional al FAO din Santiago de Chile, releva ca foametea a avut o tendinta in crestere in ultimii ani, insumand 200.000 de persoane malnutrite intre 2015 si 2016 si 400.000 intre 2016 si 2017, cifre care ilustreaza “ca accelerarea deteriorarii este in crestere”.

Studiul releva, pe de alta parte, ca obezitatea a devenit cea mai mare amenintare nutritionala in America Latina, unde in fiecare an numarul persoanelor obeze creste cu 3,6 milioane, iar excesul de greutate afecteaza 250 de milioane de persoane, reprezentand 60 % din populatia regiunii.

Un adult din patru sufera de obezitate, in timp ce excesul de greutate afecteaza 7,3 % dintre copiii cu varste de sub 5 ani, in conditiile in care media mondiala este de 5,6 %, semnaleaza raportul.

“Obezitatea este in crestere necontrolata. In fiecare an inregistram 3,6 milioane de obezi in plus in aceasta regiune (…) situatia este inspaimintatoare”, a declarat Julio Berdegue, reprezentantul regional al FAO, la prezentarea raportului.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2