Raport Google: Peste 6 milioane de reclame au fost eliminate in fiecare zi, in 2018

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Un numar de 2,3 miliarde reclame care incalcau politici noi sau vechi care guverneaza publicitatea online au fost eliminate de Google, in 2018, media zilnica fiind 6 milioane de reclame, releva un raport al gigantului american, publicat joi, informeaza AGERPRES.

In acelasi context, anul trecut, Google a eliminat 734.000 de editori si dezvoltatori de aplicatii din reteaua de publicitate si a exclus complet reclamele din 1,5 milioane de aplicatii. “Utilizand o tehnologie introdusa in 2017 si perfectionata constant, in 2018 au fost luate masuri la un nivel mai detaliat, fiind eliminate reclamele de pe 28 de milioane de pagini (nu intregul site) care au incalcat politicile dedicate editorilor”, noteaza compania.

O alta tinta au fost, in 2018, entitatile din spatele reclamelor daunatoare, urmarindu-se eliminarea cauzei. Astfel, folosind tehnologie “machine learning’, au fost identificate aproape un milion de conturi ale unor “advertiseri’ rau intentionati, de doua ori mai mult decat cu un an in urma.

“In total, anul trecut, Google a introdus 31 de noi politici pentru publicitate. Alaturi de protejarea utilizatorilor impotriva reclamelor inselatoare si abuzive, eforturile Google s-au concentrat pentru a oferi agentiilor de publicitate un mod facil de a verifica daca reclamele lor respecta politicile de publicitate. Similar cu Centrul de politici AdSense, in luna aprilie Google va lansa un nou manager de politici in Google Ads, unde vor fi oferite exemple de greseli de nerespectare a politicilor pentru a sprijini agentiile de publicitate bine intentionate si a usura crearea si lansarea de campanii conforme”, noteaza sursa citata.

O alta zona de actiune a Google a fost dezinformarea, pentru care compania aplica diferite politice in a se asigura ca reclamele sustin editorii bine intentionati, de calitate. Ca atare, in 2018, au fost retrase reclamele de pe 1,2 milioane de pagini, din peste 22.000 de aplicatii si 15.000 de site-uri din intreaga retea de publicitate a Google, care aveau continut inselator, instigator la ura sau de slaba calitate. Mai mult, au fost excluse reclamele din aproape 74.000 de pagini care au incalcat politicile referitoare la continut periculos si jignitor, si au fost eliminate 190.000 de reclame care nu respectau aceste reguli.

Larry Page si Sergey Brin au fondat Google, in 1998, iar de atunci, compania a crescut la peste 50.000 de angajati la nivel global, oferind o gama larga de produse si platforme populare, precum: Search, Maps, Ads, Gmail, Android, Chrome si YouTube.

In octombrie 2015, Alphabet a devenit compania-mama a Google.

Reclame home 1
Data curenta: ’21/08/2019’

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *