Raport HR: Romanii cauta locuri de munca in vanzari, logistica sau contabilitate

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Locurile de munca in vanzari, logistica si contabilitate au fost cele mai cautate de catre romani, in 2018, dar nu a facut exceptie nici intentia de a lucra in publicitate, administrativ sau resurse umane, arata raportul anual HR Review&Trends, lansat de eJobs Romania, informeaza AGERPRES.

Conform centralizarii, 3 din 10 romani ar vrea sa lucreze in vanzari si au depus, anul trecut, CV-ul pentru un job in acest domeniu, in timp ce pe locul al doilea in top se afla logistica, domeniu care a atras 14,6% dintre cele peste 9 milioane de aplicari. La mica distanta se afla contabilitatea, cu 12,7% din totalul aplicarilor, iar ierarhia continua cu domenii ca administrativ/secretariat si distributie.

In 2018, se observa intrarea in Top 10 a Resurselor Umane, direct pe locul 6.

Pe de alta parte, domenii precum publicitate/marketing, achizitii si constructii au parasit complet clasamentul.

Tot anul trecut, candidatii romani au fost interesati sa obtina un loc de munca in HoReCa, banking, IT sau domeniul juridic, ultimele cunoscand o evolutie fata de anul 2017, cand nu se aflau in lista ce preferinte ale celor care isi cautau un job.

Potrivit raportului, cele mai mari salarii au fost in IT (5.713 lei net), juridic (4.571 de lei), banking (4.226 de lei), resurse umane (4.048 de lei) si finante si contabilitate (3.930 de lei).

Cele mai putine aplicari, in 2018, au fost inregistrate in ONG/voluntariat, medicina veterinara, tipografii/edituri, protectia muncii, paza si protectie, prelucrarea lemnului, managementul mediului, medicina alternativa, statistica/matematica si naval/aeronautica. Fiecare dintre aceste domenii a strans mai putin de 1% din totalul aplicarilor, la nivelul intregului an 2018.

In prezent, cei care sunt in cautarea unui loc de munca au la dispozitie peste 30.000 de locuri de munca, din care aproape jumatate sunt pentru Bucuresti si Ilfov. Urmatoarele judete in care angajatorii sunt extrem de activi sunt: Cluj (5.275 de locuri de munca), Timis (4.285) si Iasi (3.864).

Lansata in anul 1999, eJobs este prima platforma de recrutare lansata in Romania, si care apartine companiei Ringier Romania, parte din Ringier AG, compania internationala de media cu sediul in Zurich, Elvetia.

Platforma are un numar de peste patru milioane de CV-uri, mai mult de doua milioane de utilizatori unici lunari, 7.000 de CV-uri actualizate zilnic si o baza de e-mail de peste 1,3 milioane de potentiali candidati, precum si un grup de 290.000 de fani pe Facebook.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *