Raport MCV – DNA precizeaza ca trateaza cu atentie recomandarile facute de Comisia Europeana

Reclame home 1
Reclame home 1

DNA trateaza cu atentie recomandarile facute de Comisia Europeana in raportul MCV si isi exprima speranta ca institutiile-cheie din Romania vor actiona astfel incat „sa faca dovada unui angajament ferm fata de independenta sistemului judiciar si fata de lupta impotriva coruptiei”, se arata intr-un comunicat al institutiei transmis miercuri AGERPRES.

„Conducerea DNA a luat la cunostinta de continutul raportului MCV publicat de Comisia Europeana la data de 13 noiembrie 2018. Se constata ca in raport indeplinirea obiectivului nr. 3 din MCV, intitulat Combaterea coruptiei la nivel inalt, este pus in legatura de durabilitatea Directiei Nationale Anticoruptie si ireversibilitatea luptei impotriva coruptiei. Raportat la acest aspect, DNA subliniaza ca va ramane angajata in activitatea de combatere a coruptiei la nivel inalt, indeplinindu-si atributiile legale, cu profesionalism si impartialitate.

Apreciind ca observatiile exprimate in mod constant de DNA in contextul modificarilor legislative privind sistemul judiciar si codurile sunt similare cu punctul de vedere exprimat in raportul MCV, institutia trateaza cu atentie recomandarile facute de Comisia Europeana si isi exprima speranta ca institutiile-cheie din Romania vor actiona astfel incat ‘sa faca dovada unui angajament ferm fata de independenta sistemului judiciar si fata de lupta impotriva coruptiei si sa actioneze pentru refacerea capacitatii nationale de garantii, control si echilibru’, potrivit concluziei raportului”, anunta comunicatul DNA.

Marti, Comisia Europeana a recomandat Romaniei, in raportul privind Mecanismul de Cooperare si Verificare, sa suspende imediat punerea in aplicare a legilor Justitiei si a ordonantelor de urgenta ulterioare si sa le revizuiasca tinand seama pe deplin de recomandarile formulate in cadrul MCV, cat si de cele formulate de Comisia de la Venetia si de Grupul de state impotriva coruptiei al Consiliului Europei (GRECO).

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole