Raport MFE: Viitorul Guvern ar putea acredita autoritatile de management in primele luni din 2017

palatul-victoriaDocumentatia in vederea acreditarii autoritatilor de management trebuie transmisa la Comisia Europeana (CE) in primele luni ale anului viitor, se arata in “Raportul de guvernare. Portofoliul Fondurilor Europene (noiembrie 2015 – decembrie 2016)”, publicat pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene (MFE), informeaza AGERPRES.

“Cadrul de gestionare a fondurilor europene pentru perioada 2014-2020 este dezvoltat si asezat intr-un mod coerent, cu structuri clar identificate, roluri bine definite si coordonarea asigurata. Suplimentar fata de cele 3 autoritati de management deja acreditate (Autoritatea de Management pentru Programul IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania-Republica Serbia 2014-2020, Autoritatea de Management pentru Programul de Cooperare Transfrontaliera INTERREG V-A Romania-Bulgaria si Autoritatea de management pentru Programul Operational Ajutorarea Persoanelor Defavorizate n.r.), pentru majoritatea programelor operationale este necesara finalizarea ultimelor detalii de continut aferente sistemelor de management si control si transmiterea in primele luni ale anului 2017 a documentatiei in vederea acreditarii autoritatilor de management”, se arata in document.

Potrivit acestuia, au fost stabilite cerintele si detaliile de dezvoltare, au fost finalizate, testate si puse in utilizare o parte din modulele necesare, au fost clarificate rolurile si responsabilitatile, dar si suplimentate semnificativ structurile suport care asigura dezvoltarea sistemului informatic. Toate acestea permit finalizarea dezvoltarii sistemului informatic necesar pentru gestionarea fondurilor europene, in prima jumatate a anului 2017, conform sursei citate.

“In acest an, au fost desemnate doua autoritati de management care gestioneaza programe de cooperare transfrontaliera — Autoritatea de Management pentru Programul IPA de CooperareTransfrontaliera Romania-Republica Serbia 2014-2020 si Autoritatea de Management pentru Programul de Cooperare Transfrontaliera INTERREG V-A Romania-Bulgaria.

Intregul proces de constructie pentru definirea sistemelor de management si control a permis, de asemenea, acreditarea autoritatii de management pentru Programul Operational Ajutorarea Persoanelor Defavorizate. Am reusit astfel sa avem prima cerere de plata transmisa catre Comisia Europeana si sa evitam returnarea sumei de aproximativ 50 milioane de euro”, mentioneaza sursa citata.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1