Raport Salvamont Maramures: Peste 220 de persoane salvate in iarna Decembrie 2018 – Martie 2019

Salvamont Maramures a centralizat activitatea formatiilor Baia Mare, Cavnic si Viseu pentru sezonul de iarna Decembrie 2018 – Martie 2019.

Lunile Decembrie 2018, Ianuarie, Februarie si Martie 2019, caracterizate printr-un numar foarte mare de turisti pe munte, a impus asigurarea asistentei de salvare montana la un nivel maxim, zilnic, un numar de 12 – 16 salvamontisti aflandu-se la datorie in zonele montane cu afluenta turistica mare, in zonele de practicare a sporturilor de iarna, in punctele medicale si de interventie din cele 5 posturi si baze salvamont.

In aceasta perioada salvamontistii maramureseni au fost solicitati sa intervina in 216 actiuni de salvare si de acordare a primului ajutor medical, actiuni in care au fost salvate 223 persoane. Dintre acestea, 90 de persoane accidentate au fost predate, pentru transport de urgenta la unitatile medicale de specialitate, serviciilor SMURD sau de Ambulanta, restul persoanelor accidentate primind primul ajutor sau ingrijirile medicale necesare la cabinetele medicale aflate la baza domeniilor schiabile, se precizeaza intr-un raport de activitate.

De asemenea, s-au primit 28 de apeluri prin care se solicitau informatii despre zona montana.

In cadrul celor 42 de structuri Salvamont Romania din care face parte si Salvamont Maramures, cu formatiile Baia Mare, Cavnic si Viseu, singurele structuri abilitate oficial si care detin personal pregatit profesional si atestat pentru a interveni pentru salvarea persoanelor accidentate in zona montana, activeaza un numar de peste 800 de salvatori montani atestati din care 38 salvatori montani atestati maramureseni.

“Cunoscand specificul si numarul mare de interventii din sezonul de iarna, in toate statiunile din tara ce detin domenii de practicare a sporturilor de iarna, in bazele, posturile si refugiile salvamont, serviciile Salvamont vor continua sa asigure efective necesare de salvatori montani, astfel incat sa se reuseasca interventia cu operativitate in situatia producerii de accidente.

Echipele Salvamont, singurele structuri care detin competenta legala, personal pregatit profesional si atestat pentru a interveni in solutionarea accidentelor montane in care sunt implicate persoane cu afectiuni medicale pot fi alertate prin sistemul unic de urgenta 112 si prin intermediul Dispeceratului National Salvamont (0372126668 sau 0SALVAMONT) sau de pe aplicatia SALVAMONT pentru telefoanele mobile”, spun cei de la Salvamont Maramures.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1