RAR: 55 de societati au fost sanctionate cu suspendarea activitatii, in urma controalelor efectuate in perioada 18-22 mai

Masini-second-hand-sursa-celmaitaredinparcare.ro_-655x395Inspectorii Registrului Auto Roman (RAR) au efectuat, in perioada 18 – 22 mai, 131 de controale la operatorii economici autorizati pentru activitati de reparatii la sistemele de franare, in urma carora au aplicat sanctiuni in valoare totala de 260.000 de lei, potrivit unui comunicat remis marti AGERPRES.

Totodata, inspectorii RAR au dispus suspendarea activitatii pentru 55 de societati care nu-si mentineau conditiile initiale de autorizare si oprirea activitatii pentru alte noua societati care aveau autorizatia tehnica expirata.

“Reprezentantii RAR au dorit sa afle cate dintre firmele cu acest specific respecta legea in vigoare, care prevede ca dupa fiecare reparatie a sistemului de franare a unui vehicul trebuie efectuat testul de franare”, se mentioneaza in comunicat.

Potrivit legii, service-urile trebuie sa asigure clientilor servicii de reparatii de calitate, care sa garanteze securitatea rutiera si protectia mediului inconjurator.

“Multi dintre producatorii de autoturisme, echipamente, piese de schimb, dar si prestatori de servicii de reparatii independenti apeleaza la metode ‘la limita legii’ pentru a-si face loc pe piata marilor firme in domeniu. Oferind servicii ieftine clientilor si multumindu-i pe moment, service-urile nu fac decat sa presteze reparatii de proasta calitate care nu garanteaza siguranta in trafic. (..) Clientii aleg de obicei atelierele care le ofera serviciile rapid. De cele mai multe ori, acestea nu au autorizatie tehnica si nici nu au posibilitatea sa faca verificarile finale care sa ateste calitatea reparatiilor efectuate”, se mai precizeaza in comunicat.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1