RAR a controlat 71.750 de vehicule in trafic si a aplicat peste 25.300 de amenzi, in 2017

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Registrul Auto Roman (RAR) a verificat in trafic, din punct de vedere tehnic, 71.750 de vehicule la nivelul intregii tari, pe parcursul anului trecut, iar in cazul a jumatate dintre acestea inspectorii au constatat diferite neconformitati, de natura tehnica sau legate de acte, arata datele institutiei publicate miercuri, informeaza AGERPRES.

Potrivit statisticii, cele mai multe probleme au fost constatate la instalatia electrica de iluminare si semnalizare (31,54%), punti, jante si anvelope (14,38%), sasiu si elemente ale sasiului (10,35%).

De asemenea, au fost descoperite neconformitati la sistemul de franare, in cazul a 3,59% dintre vehicule, in timp ce in 1,73% dintre cazuri au fost constatate probleme la sistemul de directie. In cazul a 3.675 de vehicule s-a considerat ca acestea prezinta pericol iminent de accident.

Totodata, in urma masuratorilor efectuate, s-a stabilit depasirea nivelului maxim admis de emisii poluante la 3.612 de autovehicule.

In urma controalelor mixte desfasurate de RAR si Politia Rutiera, in 2017 au fost aplicate 25.307 de sanctiuni, au fost retinute 539 de permise de conducere si au fost retrase 19.320 de certificate de inmatriculare.

In plus, din cauza problemelor tehnice grave constatate, 131 de vehicule au fost imobilizate si 64 de inspectii tehnice periodice au fost anulate. In situatiile in care una dintre masurile luate a fost retinerea certificatului de inmatriculare, acesta poate fi redobandit numai dupa efectuarea unei inspectii tehnice specifice la reprezentantele RAR, precizeaza sursa citata.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2