RAR a lansat o aplicatie prin care se poate verifica istoricul unui vehicul

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Registrul Auto Roman (RAR) a lansat, joi, aplicatia „Istoric vehicul” prin intermediul careia orice persoana care detine sau intentioneaza sa achizitioneze un vehicul poate verifica istoricul acestuia prin accesarea site-ului oficial al Registrului Auto Roman www.rarom.ro, conditia fiind ca masina sa fi trecut cel putin o data pe la RAR, informeaza AGERPRES.

Conform unui comunicat de presa al institutiei, datele se obtin daca solicitantul introduce in aplicatia „Istoric vehicul” adresa de email si numarul de identificare al vehiculului in cauza (seria de caroserie/sasiu). Aplicatia va genera un cod de acces, il va expedia pe adresa de email introdusa si, dupa validarea lui, va furniza la aceeasi adresa de email informatiile pe care institutia le-a considerat utile pentru detinatorul sau viitorul detinator al unui vehicul.

Datele generate sunt: activitatile derulate la RAR si numarul de kilometri inregistrati in bordul masinii (kilometri regasiti in baza de date a RAR sau a statiilor ITP autorizate), existenta/valabilitatea cartii de identitate a vehiculului, cateva date tehnice si de identificare, gradul de poluare, valabilitatea ITP.

„Atentie! Datele oferite reflecta configuratia vehiculului si statutul acestuia si sunt valabile la data interogarii acestora in sistemul nostru informatic. Aceste date nu sunt destinate comercializarii, iar folosirea aplicatiei se supune unor termene si conditii, care sunt detaliate in momentul accesarii aplicatiei ‘Istoric vehicul’. Daca aplicatia se acceseaza in mod abuziv, solicitantului ii va fi restrictionat accesul in consecinta. Aplicatia poate fi accesata si de pe smartphone”, se mentioneaza in comunicat.

Potrivit documentului, aplicatia reprezinta politica RAR de a sprijini cumparatorul unui vehicul si de a-l informa, pentru ca acesta sa faca o achizitie in cunostinta de cauza.

„Principalele beneficii pe care le-am identificat se refera la posibilitatea verificarii in timp real a corectitudinii datelor cuprinse in documentele insotitoare ale vehiculului, a valabilitatii ITP si a succesiunii inregistrarilor valorilor odometrului, care ar trebui sa fie sub forma unei cresteri continue. Orice punct de inflexiune ridica un semn de intrebare cu privire la posibila fraudare a kilometrajului real al unui autovehicul. In viitor, avem in vedere extinderea domeniului informatiilor pe care le oferim, prin includerea si a unor date referitoare la eventuale daune si/sau reparatii care intereseaza structura de rezistenta a unui vehicul. Intrucat acestea sunt informatii care nu ne apartin, este posibil ca furnizarea lor sa comporte anumite costuri. Deocamdata, sa retinem ca, prin lansarea aplicatiei gratuite ‘Istoric vehicul’, RAR se pozitioneaza consecvent alaturi de cetatenii de buna credinta indreptatiti sa beneficieze de servicii moderne si utile”, se mai spune in comunicat.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2