RAR: Aproape jumatate dintre vehiculele verificate in trafic de RAR in primul semestru, declarate neconforme

Reclame home 1
Reclame home 1

Registrul Auto Roman a verificat din punct de vedere tehnic, in trafic, in primele 6 luni ale acestui an, 33.508 vehicule, in toata tara, fiind constatate deficiente tehnice majore si/sau periculoase la 15.235 de vehicule (45,47%), care au fost declarate neconforme, conform unui comunicat remis, marti, AGERPRES.

In urma controalelor mixte desfasurate de RAR si Politia Rutiera, in prima jumatate a anului 2019, au fost aplicate aproape 11.000 de amenzi contraventionale si au fost retrase 8.689 de certificate de inmatriculare.

Deficientele tehnice cel mai des intalnite au fost la instalatia electrica de iluminare si semnalizare (26,73%), emisii poluante (21%), punti, jante, anvelope si suspensie (11,56%), vizibilitate (12%), precum si la sistemele de franare (4%) si directie (1,5%).

Aproximativ doua procente dintre vehicule prezentau probleme legate de inspectia tehnica periodica (ITP fals, expirat sau anulat).

„Rezultatele controalelor desfasurate in trafic nu reflecta starea generala a parcului auto din Romania, deoarece echipajele mixte RAR-Politie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defectiuni”, precizeaza reprezentantii RAR.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole