Rata infectărilor din Spania s-a înjumătățit, deși restaurantele au rămas deschise

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Spania coboară pe panta valului 2 de Covid şi o face cu majoritatea restaurantelor deschise.Madridul şi multe alte regiuni spaniole au susţinut afacerile din HORECA, chiar dacă numărul infectărilor depăşea 700 de cazuri la suta de mii de locuitori, informează alephnews.ro.

În ultimele două săptămâni, rata infectărilor din Spania a coborât în mod vertiginos până la jumătate. În timp ce la noi restaurantele și barurile au fost închise, în Spania au fost deschise în toată această perioadă.

„Nu suntem noi problema”, au spus-o mii de patroni din Horeca. „Gata cu promisiunile! Ajunge cu reuniunile şi cu disputele politice! Puneţi-vă odată la muncă pentru noi!”.

Preşedintele federaţiei Hosteleria de España, Jose Luis Sanz, cere guvernului spaniol să salveze afacerile de la faliment.

Jose Luis Yzuel Sanz, preşedinte Hosteleria de España: „Sunt foarte mulţi care încasează doar 30%. Este o situaţie gravă cu pierderi lunare acumulate. Este o adevărată dramă, mai ales că vine şi decembrie, când se vor pierde 7 miliarde de euro, altfel o injecţie absolut necesară pentru firme.”

Statistica din Spania arată în mod clar o scădere susţinută a ritmului de răspândire a virusului. Iar asta au încercat să arate antreprenorii care încearcă acum să-și salveze afacerile.

Jose Luis Yzuel Sanz, preşedinte Hosteleria de España: „Sectorul este împins la ruină în mod gratuit, fără nicio dovadă ştiinţifică şi noi nu suntem responsabili pentru infectări, cu toate măsurile sanitare pe care le-am aplicat.”

Fără ajutoare de stat, sectorul HORECA va pierde un milion de joburi din cauza pandemiei, chiar în ţara cu cele mai multe baruri din lume, raportate la populaţie.

Statistici Spania:

30% din barurile şi restaurantele din Spania vor dispărea
500 de mii de joburi dispar dacă nu se dau ajutoare directe
De Crăciun, încasările vor fi cu 70% mai mici
Barurile si restaurantele spaniole produc 4,7 % din PIB
Patronii spanioli vor avea pierderi de 50 de miliarde din cauza pandemiei
Rata infectărilor a coborât la 374 în ultimele 2 săptămâni
Madridul nu a închis decât discotecile după lockdownul din primăvară.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *