Raul Viseu, amenajat impotriva inundatiilor, in regim de urgenta

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Administratia Nationala „Apele Romane”, institutie aflata in coordonarea Ministerului Apelor si Padurilor, a propus prin Administratia Bazinala de Apa Somes-Tisa, amenajarea raului Viseu, in aval de confluenta cu raul Vaser, in localitatea Viseu de Sus, judetul Maramures. Obiectivul de investitii, a carui valoare este de 840.000 lei (fara TVA), a fost aprobat prin HG 582/2018.

In urma inundatiilor din acest an, consolidarile de mal de pe raul Viseu, din localitatea Viseu de Sus, judetul Maramures au fost distruse.

Guvernul, prin Ministerul Apelor si Padurilor a dispus realizarea, in regim de urgenta, a lucrarilor de aparare impotriva inundatiilor a celor aproximativ 12.000 de locuitori din zona, a gospodariilor si a obiectivelor turistice.

Reabilitarea structurilor de aparare impotriva inundatiilor consta in refacerea prismului de anrocamente pe o lungime de 350 de metri si stabilizarea talvegului cu ajutorul pragurilor de fund.

Dupa intocmirea proiectului tehnic, a fost semnat contractul de lucrari si a fost predat amplasamentul constructorului. Acesta a realizat sapaturi pentru executarea fundatiei si a finisat taluzele.

In prezent se executa protectia de mal din anrocamente. Lucrarile de recalibrare a albiei urmaresc traseul albiei naturale, acestea fiind adaptate la spatiul limitat pe care il prezinta cursul.

Conform graficului de executie, termenul de finalizare a lucrarilor este 15 decembrie 2018. 

Compartimentul  de presa al Administratiei Bazinale de Apa Somes-Tisa

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2