Raul Viseu, amenajat impotriva inundatiilor, in regim de urgenta

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Administratia Nationala „Apele Romane”, institutie aflata in coordonarea Ministerului Apelor si Padurilor, a propus prin Administratia Bazinala de Apa Somes-Tisa, amenajarea raului Viseu, in aval de confluenta cu raul Vaser, in localitatea Viseu de Sus, judetul Maramures. Obiectivul de investitii, a carui valoare este de 840.000 lei (fara TVA), a fost aprobat prin HG 582/2018.

In urma inundatiilor din acest an, consolidarile de mal de pe raul Viseu, din localitatea Viseu de Sus, judetul Maramures au fost distruse.

Guvernul, prin Ministerul Apelor si Padurilor a dispus realizarea, in regim de urgenta, a lucrarilor de aparare impotriva inundatiilor a celor aproximativ 12.000 de locuitori din zona, a gospodariilor si a obiectivelor turistice.

Reabilitarea structurilor de aparare impotriva inundatiilor consta in refacerea prismului de anrocamente pe o lungime de 350 de metri si stabilizarea talvegului cu ajutorul pragurilor de fund.

Dupa intocmirea proiectului tehnic, a fost semnat contractul de lucrari si a fost predat amplasamentul constructorului. Acesta a realizat sapaturi pentru executarea fundatiei si a finisat taluzele.

In prezent se executa protectia de mal din anrocamente. Lucrarile de recalibrare a albiei urmaresc traseul albiei naturale, acestea fiind adaptate la spatiul limitat pe care il prezinta cursul.

Conform graficului de executie, termenul de finalizare a lucrarilor este 15 decembrie 2018. 

Compartimentul  de presa al Administratiei Bazinale de Apa Somes-Tisa

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *