Razboi de tesut traditional, reinstalat la Cernesti

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

razboi tesut cernestiUn razboi de tesut traditional a fost reinstalat la Cernesti, in gospodaria artistei Valerica Dancos, care face parte din Ansamblul Magura.

Fibrele naturale au fost asigurate de catre Ilie Tudorel, care isi continua proiectul sau de promovare a traditiilor maramuresene

In continuare, tradiile maramuresene vor fi promovate printr-o expozitie itineranta initulata „Maramureseni, oameni si locuri”, care va avea loc in luna iunie in orasul polonez Bielsko Biala. In cadrul expozitiei vor fi prezentate si fotografii cu acest razboi de tesut.

Vlad HERMAN

Foto: Ilie Tudorel

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

2 Comments

  1. Ilie Tudorel

    Reanvierea traditiilor noastre stramosesti nu trebuie sa fie o chestiune politica.Deci reinstalarea acestui razboi de tesut traditional in Cernesti este o initiativa a unor pasionati de folclor.Este initiativa familiei Dancos Valerica si Liviu cat si a doamnei Bota Maria (in etate de 77 de ani) din Cernesti. Ei au fost ajutati cu fire naturale de catre artistul fotograf Ilie Tudorel din Baia Mare, pentru ca un obicei milenar cum este acesta sa nu se piarda asa cum s-au pierdut multe alte traditii de pe la noi.Domnul Zetea nu cred ca stie ceva despre aceasta actiune.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2