Razboi in Asia: Coreea de Sud isi va intari fortele militare in Marea Galbena

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Coreea de Sud isi va intari fortele armate pe cinci dintre insulele sale din Marea Galbena, situate in apropierea Coreii de Nord, dupa tirurile de artilerie efectuate marti de regimul de la Phenian si soldate cu patru morti si 18 raniti pe insula Yeonpyeong, a anuntat joi presedintia sud-coreeana, transmite AFP.

Guvernul „a decis sa isi sporeasca net fortele armate, printre care trupele terestre, pe cele cinci insule din Marea Galbena” aflate la nord-vest de Coreea de Sud, a declarat Hong Sang-Pyo, un responsabil de rang inalt din cadrul presedintiei.

Acest anunt intervine la cateva ore dupa ce Coreea de Nord s-a declarat pregatita sa loveasca din nou Coreea de Sud, acuzandu-si inca o data vecinul ca a deschis ostilitatile.

Joi, Phenianul a acuzat SUA ca sunt partial responsabile pentru schimburile de tiruri. „Marea occidentala /Marea Galbena/ a devenit un butoi cu pulbere, unde riscurile de confruntari intre Nord si Sud persista numai pentru ca SUA au trasat in mod unilateral linia de demarcatie” dintre cele doua state coreene, a declarat un responsabil militar nord-coreean, facand referire la sfarsitul razboiului din Coreea (1950-1953).

„In consecinta, SUA nu pot scapa responsabilitatii in recentul schimb de tiruri”, afirma acelasi oficial militar, intr-un mesaj adresat armatei american si preluat de agentia oficiala KCNA.

SUA si-au declarat miercuri sprijinul fata de Seul, impreuna cu care va efectua manevre aeronavale de duminica pana miercurea viitoare.

In ce o priveste, China se opune „oricarei provocari militare”, a declarat joi premierul Wen Jiabao, fara a face alte precizari.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole