RĂZBOIUL GUNOAIELOR – Primăria Baia Mare nu și-a plătit facturile nici pe gunoiul menajer, nici pe cel stradal

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Conducerea societății Drusal a ieșit astăzi, 7 decembrie, public și a vorbit despre acuzele care i-au fost aduse în ultima ședință de Consiliu Local care a avut loc la Catedrala Episcopală din Baia Mare. Vasile Pușcaș, patronul Drusal Baia Mare, a spus clar și răspicat că Primăria Baia Mare datorează societății Drusal peste 25 de milioane de lei, din care cei mai mulți bani, respectiv 14 milioane lei sunt facturi neachitate de un an de zile pe gunoiul menajer, și 9 milioane de lei pe cel stradal. La aceste datorii mai adăugăm încă una de aproape 5 milioane de lei pentru care există nișste sentințe definitive.

„Primăria Baia Mare nu și-a mai onorat de un an de zile obligațiile financiare nici ale gunoiului menajer, nici pentru cel stradal. Gunoiul menajer este cu 15% mai ieftin decât în anul 2018, primăria fiind cea care încasează banii de la populație. Noi lunar avem o datorie imensă către groapa de gunoi unde transportăm gunoiul. Primăria nu vrea să plătească și inventează tot felul de minciuni și dezinformează populația Băii Mari cu fel de fel de bazaconii. Orice să ne pună în cârcă, numai să nu plătească. Din păcate această problemă se va vărsa în capul cetățenilor din Baia Mare. Ar fi trebuit să fie o eșalonare, cum s-a mai făcut și anii trecuți și să nu se ajungă aici. Primăria Baia Mare ne datorează 9,3 milioane de pe gunoiul stradal, 14 milioane de lei pe cel menajer, 1,7 milioane de lei avem o hotărâre judecătorească câștigată, că nu ne-au aprobat o mărire de tarif în urmă cu patru ani, respectiv 3 milioane de lei, cu titlul executoriu și aici pe o altă hotărâre judecătorească. Ne apropiem de 30 de milioane de lei datorie, dar nu o să mai putem finanța nimic în continuare„, a spus Pușcaș.

Întrebați fiind cei de la Drusal de ce au acceptat să lucreze un an de zile fără să le fie achitate facturile, aceștia au spus clar că și-au respectat obligațiile contractuale și nimic mai mult: „Mi se pare o nesimțire cruntă. După ce tu un an de zile nu îți plătești facturile pe manjer și pe strdal, să vii, pe un contract perfect legal încheiat, cu o dată certă de finalizare, fără posibilitate de prelungire, să spui că mai aveți obligația încă 90 de zile să faceți serviciul! Adică noi, Drusal, ne rugați să mai prestăm 90 de zile, dar ne tot dați avize negative. Va fi o perioadă dificilă pentru noi”.

Pentru a-și recupera banii de la Primăria Baia Mare, societatea Drusal a apelat deja la un executor judecătoresc, „urmează o procedură de executare silită a primăriei, am și înaintat deja hârtiile, executor care se ocupă de scoaterea la licitație a unor imobile pe care dânsul le-a selectat, pentru a recupera măcar o parte din bani”.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. Cetateanux

    Mu13 cu kkt Vasile Puscas si toata societate Drusal condusa de tzigani ciocoflenderi si Primaria Baia Mare care a cerut cu tupeu bani ,cca. 70€ de persoana per an pt salubrizare , in plus de taxe si impozite.Poi in 2021 inca va jucati cu gunoiu si deszapezitu pt bani si politica , mosi mucegaiti ce sinteti..nu mai vedeti voi banu pe salubrizare anu viitor , eu unu nu mai achit 1 leu nici impozitu , cu tot cu penalizari ca sinteti smecheri si kake si bogdanel.pop si zetea…

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole