Razboiul palatelor continua. Iohannis aplica regulile de gherila basesciene

Reclame home 1
Reclame home 1

klaus_iohannis_b1_22457300Scena politica romaneasca a atins maximul posibil in sfera penibilului. Se fac intelegeri si se desfac cumetrii, se trag sfori si se concep noi aliante de conjunctura. Premierul Ponta adauga saptamanal kilogramele de osanza si zeci de griji, retorica-i fantezista despre economia care duduie fiind contrazisa de masuri guvernamentale nesimtite. Sa iei bani de la investitii, motorul oricarei dezvoltari, pentru a da administratiilor locale in an pre electoral este nu doar aberant ci si contrar intereselor statului. Ramas fara sustinerea politica neconditionata a aliantei rosii, Ponta este la mana lui Dragnea si a noii oligarhii politice, fiind doar o marfa perisabila care poate fi sacrificata oricand. Cu Victor Ponta trimis in judecata si vicepremierul Oprea implicat intr-un scandal major generat de multiple abuzuri, Palatul Victoria pare a fi sub asediu politic si civic, Guvernul Romaniei aratand ca o adunatura de puscariabili.

Nici la Palatul Cotroceni situatia nu este mai roza. In mai putin de un an in staff-ul presedintelui au avut loc mai multe schimbari de consilieri de stat, imaginea institutiei fiind alterata de diverse evenimente, de la demisia purtatorului de cuvant, trecand prin aruncarea hainei prezidentiale pe capota masinii si pana la cea cu seful cancelariei adormit intr-o sala oficiala, ca un bade baut asteptand intr-o halta pierduta in Baragan. Cu toate acestea, problema majora o constituie prestatia presedintelui Iohannis, care este dezamagitoare. La un an de la instalare, nu se constata nici un progres semnificativ, atat in ceea ce priveste functionarea institutiei cat si in modul de reprezentare al Romaniei pe plan international. Cu aceiasi retorica impiedicata si incoerenta prezentand reale dificultati in a citi in public un simplu text, cu o atitudine martiala doar in mers, Klaus Iohannis este un pariu pierdut pentru tara, in momente in care aveam nevoie de energie, clarviziune, hotarare si curaj.

Europa se confrunta cu o criza majora, dintre care cea mai evidenta o constituie gestionarea gresita a exodului migrantilor. La granita de est se aude zanganit de arme, Rusia cere belicos retragerea noilor baze militare rasaritene in timp ce Ucraina se confrunta cu un razboi civil iar in Chisinau de dau lupte de strada. Intr-o asemenea conjunctura periculoasa, presedintele Iohannis are alte preocupari minore. Deplasari la shopping cu sotia, intalniri fara efect la Bruxel, conferinte de presa stupide in care-i face reclama dentistului personal. Singurul aspect in care exceleaza, probabil a preluat sarcina de la Basescu, este imixtiunea in treburile Guvernului si asumarea rolului de cioban sef al natiei. Klaus Iohanis este un personaj mediocru, incapabil de a progresa ca individ si politician, un om prea “mic” pentru vremuri atat de mari. Ce prestanta mai are un om de stat care cere demisia unui ministru si i se da cu flit sau care la intrebarile punctuale ale jurnalistilor, isi ranjeste idilic fasolea spunand maestuos de lent si naiv… “alta intrebare aveti”?

In Romania anului 2015, evenimentul principal il constituie razboiul intre palatele puterii, o bumbaciala idioata si fara rost intre un grenadier surd mai copt cu halebarda tocita si un june tatar hotoman, cu buzunarele salvarilor patati de rahat.

Cato CENZORUL

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole