Razvan Cuc: Angajatii TAROM care ar putea fi disponibilizati nu vor mai primi 18 salarii compensatorii, ci in jur de opt

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Angajatii de la TAROM care ar putea fi disponibilizati nu vor mai primi 18 salarii compensatorii, ci in jur de opt salarii, potrivit noului Contract Colectiv de Munca, a declarat, miercuri, ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, la Parlament, dupa dezbaterile asupra motiunii simple intitulata „Infrastructura de transport a Romaniei sub domnia intereselor PSD. Deziluzie, demagogie si descurajare” initiata de PNL si USR, informaza AGERPRES.

Oficialul a precizat, totodata, ca noul director general interimar al companiei aeriene, pentru 30 de zile, este Daniela Dragne, dupa ce Florin Susanu a renuntat la mandat.

„Ieri (marti — n. r.) a fost reunit Consiliul de Administratie si, pentru o perioada de 30 de zile, i s-a acordat functia de director general doamnei Daniela Dragne. Este o doamna cu o vechime considerabila in TAROM, mai bine de 11 ani. A fost si reprezentantul TAROM-ului la Tel Aviv pana acum, una dintre cele mai profitabile rute ale companiei. Domnul Susanu (Florin Susanu — fostul director general interimar al companiei — n. r.) m-a informat ca vrea sa isi vada in continuare de zbor si l-am inteles. Este pilot, este un simbol al TAROM-ului, asa cum, zic eu, sunt toti pilotii si am hotarat sa mergem pe varianta doamnei Dragne pana cand finalizam discutiile cu celelalte persoane pe care le avem acum pentru definitivarea unui management la TAROM”, a spus Cuc.

Intrebat ce poate face pentru TAROM Daniela Dragne in 30 de zile, ministrul a raspuns: „Eu zic ca poate face foarte multe, asa cum a facut si domnul Susanu”.

„Sunt oameni care stiu foarte bine compania, stiu exact directiile unde nu exista o profitabilitate a celor care isi desfasoara activitatea acolo si poate (Daniela Dragne — n.r.) lua masurile care se impun si din partea mea are mana libera sa o faca. Au incheiat si Contractul Colectiv de Munca in cursul zilei de vineri (29 septembrie — n.r.), un contract de data asta mai favorabil companiei, in sensul ca pentru eventuale puneri pe liber a unor angajati nu se vor mai plati 18 salarii, ci in jur de opt salarii. S-au luat niste masuri care, cat de cat, sunt benefice pentru companie in momentul de fata”, a precizat seful de la Transporturi.

In context, acesta s-a aratat nemultumit de numarul mare de la angajati la TAROM, respectiv 2.000, afirmand ca la numarul de aeronave aflate in prezent in flota operatorului national aerian, respectiv 23, nu se va putea obtine profit.

„Eu sunt nemultumit de numarul mare de angajati. Indiferent ce ar face TAROM, cu un numar de 2.000 de angajati nu poate sa justifice cheltuielile. Fara o restructurare facuta foarte bine, pentru numarul de aeronave pe care il are acum, 23, nu va putea sa se inchida pe o cifra pozitiva. Stiu ca vor fi discutii, stiu ca vor fi nemultumiri in randul oamenilor, dar este singura solutie pentru a se redresa compania”, a explicat el.

Potrivit ministrului, la ora actuala se lucreaza la un plan de restructurare a companiei, care va fi aplicat cat de curand. „Directia Comerciala, impreuna cu directorul economic, lucreaza acum la planul de restructurare si incercam sa il aplicam din acest an”, a dat asigurari Razvan Cuc.

Oficialul a reiterat faptul ca pierderile inregistrate de TAROM nu provin din acest mandat, ci vin dupa multi ani de decizii catastrofale luate la nivelul Directiei Comerciale.

„Cand vorbim despre TAROM, haideti sa ne uitam foarte bine la urmatorul aspect: pierderile de la TAROM nu sunt pierderi care sunt inregistrate in acest mandat. Pierderile vin din urma, dupa decizii catastrofale la Directia Comerciala. Am pierdut rute, precum Geneva, Dubai, au uitat sa inlocuiasca cele doua Airbus-uri A310, TAROM a zburat in deficit din punct de vedere al numarului de aeronave. TAROM a avut un management privat — ca am auzit aici ca trebuie implementata ordonanta 109.

Pai, am avut ordonanta 109 si l-am avut pe Heinzmann la TAROM care a luat 14.000 de euro (salariul lunar — n. r.) si a facut ce la TAROM? Eu nu stiu, ca eu cand am fost secretar de stat l-am demis. Pe mine nu m-a convins ca si-a indeplinit indicatorii de performanta. Eu lansez un apel catre toti. Suntem romani, haideti sa tinem cu TAROM-ul, sa nu mai contestam. Tot timpul sunt tot felul de povesti legate de TAROM. TAROM a intrat intr-un amplu proces de reorganizare”, a incheiat ministrul.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2