Razvan Cuc: Peste 300 de vagoane de calatori vor fi modernizate anul acesta in Romania

In Romania vor fi modernizate in acest an peste 300 de vagoane de calatori, compania CFR Calatori avand alocare bugetara dubla pentru modernizarea vagoanelor, a declarat marti ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, informeaza AGERPRES.

“Anul acesta se vor moderniza peste 300 de vagoane in Romania, in unitatile care au astfel de obiect de activitate. Au dublu alocarea bugetara la CFR Calatori pentru a moderniza aceste vagoane, vom moderniza materialul rulant suplimentar, bineinteles se va face si achizitie de material rulant asa cum stiti atat prin Autoritatea de Reforma Feroviara, cat si prin CFR Calatori” a afirmat ministrul Transporturilor, la finalul vizitei pe care a facut-o intr-un tren de calatori InterRegio pe traseul Bucuresti-Constanta.

Razvan Cuc s-a declarat multumit de conditiile de calatorie existente in traficul feroviar.

“Am decis sa fac aceasta calatorie astazi cu operatorul national de transport feroviar tocmai pentru a vedea exact cum arata conditiile de circulatie pentru turistii care vin la mare. Am venit cu un tren care a fost modernizat in 2018 in Romania, asta e foarte important, si toate investitiile pe care le va derula de acum inainte CFR Calatori pe partea de modernizare de vagoane, de locomotive, se vor face in Romania. Am fost multumit de conditii. Am facut o inspectie in tot trenul sa vad toaletele cum sunt, totul a decurs conform asteptarilor, adica foarte bine. O calatorie de doua ore, 225 de kilometri. Eu cred ca merita sa venim cu trenul la mare”, a apreciat Razvan Cuc.

Ministrul Transporturilor a mai spus ca in acest an se va finaliza modernizarea a 160 de kilometri de pe Coridorul 4 feroviar.

“In executie avem tot Coridorul 4 in momentul de fata, mai putin sectiunea Brasov – Sighisoara, unde avem contestatie. Tocmai de asta am si militat pentru acea ordonanta privind achizitiile pe care am primit nenumarate observatii de la Ministerul Justitiei, tocmai pentru a putea semna contractele mai repede. In rest tot Coridorul 4 este in modernizare. Anul acesta vom mai finaliza 160 de kilometri pe tronsonul Coslariu – Simeria pana la Gurasada. Deci Coridorul 4 practic va fi modernizat si se va circula cu viteza, asa cum am circulat si pe acest tronson Bucuresti – Constanta: 160 de kilometri la ora pentru transportul de calatori si 120 de kilometri pentru transportul de marfa” a afirmat Razvan Cuc.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1