REACTIE: Ce spune IPJ Maramures despre furturile de pe pamanturile taranilor de langa Baia Mare

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

In urma articolului publicat joi, 7 septembrie, pe ZiarMM cu titlul „Butoiul de pulbere de langa Baia Mare! Politia tace, jandarmeria nu are competente, mai ramane Prefectul”, Inspectoratul de Politie al Judetului Maramures face cateva precizari, pe care le redam mai jos.

Politistii au intervenit cu fermitate, in conditiile legii, de fiecare data cand au fost sesizati cu privire la comiterea infractiunilor de furt pe raza localitatilor mentionate in articol. Astfel, politistii Sectiei1 Grosi au intocmit sase dosare penale in urma sesizarilor cetatenilor din localitatea Coltau, unul pentru furt de porumb si cinci pentru furt de lucerna. In toate cazurile semnalate se continua cercetarile sub coordonarea procurorului iar la finalizarea lor vor fi dispuse masuri conform prevederilor legale.

Pana in prezent cetatenii din localitatile Grosi, Ocolis, Recea, Mocira si Sasar nu au sesizat politia cu privire la furturi de legume fructe.

In ceea ce priveste activitatea de paza, aceasta este reglementata de Legea nr.333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectiei persoanei. Potrivit art. 18, alineatul 2, din Legea mentionata primarul este obligat sa ia masuri pentru a asigura paza bunurilor publice si ale cetatenilor si raspunde pentru intocmirea planului de paza a comunei iar potrivit alineatului 4 al aceluiasi articol modalitatile de efectuare a pazei in mediul rural se stabilesc prin hotarare a consiliului local, dupa consultarea prealabila a locuitorilor, in formele prevazute de lege. Conform articolului 16 din aceeasi lege persoanele fizice sau juridice care detin cu orice titlu, terenuri agricole isi pot organiza, in asociere sau individual, paza de camp prin una dintre formele de paza prevazute de lege.

In conformitate cu prevederile art. 26, alineatul 2, din Legea 218/2002 privind Organizarea si functionarea Politiei Romane, potrivit caruia politistii au atributii de prevenire si combatere a fenomenului infractional, va informam ca aproape saptamanal politistii organizeaza actiuni pentru combaterea comertului ilicit cu legume, fructe si produse cerealiere atat in piete, targuri si oboare cat si pe drumurile publice din judet, pentru depistarea transportului ilegal cu astfel de produse.

Numai in luna august au fost confiscate 2 850 kg legume fructe pentru care nu au putut fi prezentate documentele legale de provenienta.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. grigore

    Sa va spalati pe cap cu comunicatele voastre. Sfintilor, chiar credeti ce scrieti, adica nu se fura de pe campurile cu legume? Pe ce lume traiti si mai lasati-ne cu sefii de post si implicarea lor. Mor in picioare de obezitate morbida si abia reusesc sa urce in masinile politiei rurale. Cat despre primari, sa fim seriosi, ii pasa aluia de tarlaua lui nea Gheorghe!

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *