Reactie ZiarMM – Mama mea nu e curva! S-a inteles, domnule ministru Ioan Rus? Demisia nu va scuza

Reclame home 1
Reclame home 1
ioan rus vorbeste despre curve si golani

Mama mea nu e curva, iar fratele meu nu e golan, ci absolvent al clasei a XII-a, specializare – informatica, unul dintre cei mai buni din clasa. Da, am crescut ani intregi fara a ne putea bucura de prezenta unui tata pe care-l iubim enorm si de care ne este dor in fiecare zi. Pentru fratele meu a fost mai greu, eu eram deja la liceu, el abia in scoala generala, cand parintii nostri au ramas fara loc de munca, in urma privatizarii Romtelecom. Asa a ajuns tatal meu cetatean al Portugaliei, cu drept de munca, intr-o tara care ne respecta mai mult decat dumneavoastra, domnule ministru al Transporturilor Ioan Rus.

Pe noi, copiii care am crescut fara parinti, copiii celor care lucreaza in diaspora pentru a ne oferi tot ce nu ne poate da tara asta, NU ne mai reprezinti. Ne-ai jignit mamele, fratii, tatii, sotii si copiii, domnule ministru Ioan Rus. Trebuie nu doar sa va dati demisia. Ci sa raspundeti pentru cele spuse. E inacceptabil sa va bateti joc de un popor intreg.

Scuzele nu-si mai au locul intr-un asemenea context. Comunicatul de presa in care explicati ca ati dorit sa atrageti atentia asupra unei realitati dure ne sfideaza inteligenta. Nu ne mai credeti prosti, domnule ministru! Mai bine va vedeati de treaba, decat sa va pierdeti timpul pe la minister. Ca poate aveti suficiente afaceri de familie la Cluj. Sa vi le enumeram? Hai, serios…

Ca ministru al Transporturilor, ce ati facut pentru tara asta? Va plimbati pe la emisiuni televizate, unde vorbeste gura fara dumneavoastra? Rade Europa de noi ca avem sosele carpite si masinile in service la fiecare sfarsit de saptamana. Ne umileste presa mondiala destul, punandu-ne pe toti in aceeasi oala cu tiganii. Asta ne-a mai lipsit, domnule ministru, sa ne jigneasca pana si cei care trebuie sa ne reprezinte.

Hai sa va ofer un fragment dintr-o carte pe care sigur nu o veti citi. Sunteti prea ocupat cu porumbeii care va ies pe gura. Stiti care sunt cele trei lucruri care nu se mai intorc niciodata? Notati? “Pietrele aruncate, cuvintele spuse si timpul” (Oameni, fapte, zboruri – Mihai Patrascu).

Andreea FAT (copil cu parintii plecati in diaspora)

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

13 Comments

 1. Ion BEUCA

  Ministrul Ioan Rus i-a jignit in masa pe romanii din strainatate:” Au poate 1500 de Euro salariu. De banii astia copiii se fac golani acasa si nevasta-sa curva”
  Iata si parerea mea cu privire la romanii care lucreaza departe de casa. Articolul este din 2009, dar parerea mea nu s-a schimbat cu privire la acesti oameni:

  Pentru românii aflaţi departe de casă

  Fiecare dintre noi avem prieteni, rude sau vecini care muncesc în strainătate. De Sărbători ei vin acasă. Acasă la cei dragi. Imediat după terminarea Sărbătorilor reiau drumul străinătăţii cu dorul de cei dragi în suflet. Ştiu foarte bine ce înseamnă aceste despărţiri. În aprilie, fiica mea va naşte în Modena, Italia.

  Românii care muncesc în străinătate au plecat din ţară de nevoie, din disperare de cauză, pentru a-şi întretine familiile rămase acasă sau pentru a munci cinstit în condiţii şi pentru bani care nu sunt disponibili în ţară. Au căpătat pecetea de “căpşunari”, deşi nu toţi culeg căpşuni în Spania. De altfel, conform unor statistici neoficiale, din cei circa 2 milioane de români care muncesc în străinătate, circa 1 milion se află în Italia, iar în Spania aproximativ jumătate de million.

  Având în vedere complexitatea şi amploarea fenomenului, consider că atât mass-media cât şi autorităţile din România ar trebui să-i trateze cu mai mult respect pe compatrioţii nostri care-şi câştigă traiul prin munca în strainătate. Din păcate oamenii politici îsi aduc aminte de aceştia numai cu ocazia alegerilor. În campania electorală din noiembrie 2008, politicienii s-au întrecut în a face promisiuni emigranţilor români. Din cei 25 de mii de euro, promişi pentru fiecare român care se va întoarce în ţară, s-a ales praful. Promisiunile au fost rapid uitate iar guvernaţii aşteaptă din nou ca românii care lucrează în străinătate să trimită bani acasă pentru a revigora economia naţională aflată în criză.

  În străinătate, cei mai mulţi dintre români lucrează în construcţii, agricultură, domeniul hotelier, transporturi, comerţ etc. Femeile lucrează în general în domeniul casnic, în agricultura sau ca asistente medicale. Majoritatea compatrioţilor care lucrează în strainatate sunt tineri. Moldova si Transilvania sunt zonele din care au plecat cei mai mulţi. La nivelul întregii tări, aproximativ 20 – 30% din forţa de muncă din România lucrează în străinătate.

  Majoritatea covârşitoare a românilor plecaţi în străinătate muncesc şi trăiesc cinstit. De prea multe ori, în special în Italia, li se impută în bloc, acte blamabile comise de conaţionali delincvenţi. Este de datoria Parlamentului României să aprobe un pachet de măsuri legislative şi diplomatice în vederea ”protejării” celor care muncesc în Italia. Guvernul Romaniei ar trebui să aloce fonduri pentru asociaţiile de români din Italia, în scopul promovării unei imagini pozitive a ţării şi cetăţenilor ei care trăiesc şi muncesc cinstit în Italia.

  Probabil că numele de “căpşunar” a devenit cunoscut după mediatizarea cozilor umilitoare din faţa ambasadei Spaniei atunci când s-a dat legal startul la munca in străinătate, la cules de căpşuni. În realitate numele ascunde un fenomen complex, iar implicaţiile sunt atât economice, cât şi sociale, demografice, legislative sau chiar politice. În anul 1965, componenţii trupei Beatles erau ridicaţi la rangul de cavaleri de câtre regina Marii Britanii pentru revigorarea economiei britanice, după turneele in Statele Unite şi Europa.Ţinând cont de faptul că economia românească rezistă şi datorită celor aproape 4 miliarde de Euro trimise anual de muncitorii din străinătate, consider că un asemenea nume ar merita atribuit măcar onorific celor care muncesc cinstit în afara graniţelor.

  Dacă imediat după anul 1990, România era văzută în Europa prin prisma comportamentului infractorilor şi al cerşetorilor, acum impresia este schimbată încet-încet tocmai de compatrioţii noştri care în ţară sunt denumiţi pe nedrept “căpşunari”, dar în afară câştigă prin munca lor respectul şi consideraţia europenilor.

  Aştept alături de foarte mulţi români, îmbunătăţirea condiţiilor de trai din ţară, pentru ca cei dragi nouă să se întoarcă cât mai repede acasă.

  Dragostea ne va salva – Ovidiu Komornic
  https://beuca.wordpress.com/2009/02/20/pentru-romanii-aflati-departe-de-casa/

  Reply
  1. dilau

   mai ion beuca, articolul din 2009 a ramas acelasi dar parerea ta despre diaspora s-a mai schimbat intre timp. la refrendumul din vara lui 2012, mai exact. recunosti sau pierdem timpul la arhiva?.:)))).

   Reply
   1. Ion Beuca

    Nu mi-am schimbat parerea in niciun caz. Nu aveam cum sa mi-o schimb, nepoatele mele sunt „straniere” Cred ca va referiti la faptul ca in 2012, diaspora l-a sustinut pe Basescu. Nu veti gasi niciun cuvand de repros din partea mea referitor la aceasta atitudine a celor din diaspora, chiar daca eu nu l-am sustinut pe Traian Basescu. Arhiva poate fi consultata pe blog:)

    Reply
   2. dilau

    prietene ion beuca, diaspora l-a sustinut pe basescu in 2012 prin neprezentare iar concluziile tale nu au fost prea ortodoxe la acea data. e aici prietenu steko care poate sa confirme sau nu acest lucru. vrei sa te cred ca nu-ti indemnat ” stranierii” sa mearga la vot?. apropo, inca mai esti convins ca 7,4 este mai mare ca 8 ?.:))). promit ca-ti fac o vizita in momentul in care ma intorc acasa, dar deocamdata port blugi. strigatul de la poarta ramine acelasi – se schimba doar citeva litere – ” ma beuca, sint io dilau de pe ziarmm”. :))).

    Reply
    1. STEKO

     ..eu confirm,dar Beuca va spune ca era alt Beuca,Beuca de la usl 🙂 ,hai ca si ziarul era altul,incepe cu un,,e”mic(mic de tot!),in rest e tot MM 🙂 …

     Reply
 2. dilau

  prietene steko, unde ?/cind spui ca „….. si daciana lucreaza afara ….” vrei sa insinuezi ca tonta ar face centura?. eu cred ca nu, la ce sa se duca pina pe centura cind il are aproape pe bombonel?.:)))). auzi, eu as fi curios sa aflu ce facea daciana cind tonta dormea prin gara din paris? :)))).

  Reply
  1. STEKO

   …este o mica/mare diferenta Diugule!Mi se pare ca ,,noi”sintem pe centura si plagiatoru’ e cel ce ne-o trage…in rest si el face,,centura”zilele trecute am vazut cum incerca sa se fofileze in asternuturi turcesti si rusezti,doar ca rusului ii plac maturele bine coapte,turcului haremul intreg..Ce facea daciana prin anii cind plagica dormea sub poduri si gari(hai ca in Paris nu vei vedea pe nimeni dormnd nici in gari,nici sub poduri,ca te culege politia doar cind iti vine ideea,noaptea imposibil),pai prin acei ani daciana era pe la o,,particulara”,presupun ca lua letii particulare,trebuia sa le plateasca de undeva daca alalaltul dormea pe unde apuca.Ca dupa cum ma uit in scara timpului,socru’ i-a dat zestrea dacianei mai tirziu…trebuia saraca si ea sa se descurce cumva…eu cel putin nu o pot condamna(din moment ce nu sint ministrul transporturilor,ma rog,fost ministru 🙂 )…Apropo!Si tie ti se pare ca bombonel e,,poco salido del armario”? 🙂 …

   Reply
  2. dilau

   mai steko, se stie de cind lumea si pamintul ca bombonel e maricon. ce dovada mai clara vrei decit ca e: barbat, frumos, destept si cu bani?.:)))).la treaba cu dormitu chiar vrei sa-mi faci capu mare?. cind ai fost ultima data prin garile din paris, madrid, milan……..? dar nu la sala vip.:)))). auzi ce zice latrina 3 – cel care l-a lovit pe tonta la baschet este un basist convins -.:))))).

   Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2