Reactii in Maramures dupa alegeri. Unii lideri multumiti, altii mai putin: “Ce au dorit maramuresenii, asta a iesit”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Rezultatul alegerilor de duminica a fost unul multumitor pentru o parte a liderilor politici din judetul Maramures, in timp ce pentru altii nu a provocat prea multa fericire.

In contextul victoriei la alegerile pe judet, liderul liberalilor maramureseni, Ionel Bogdan, le-a multumit cetatenilor pentru increderea acordata duminica.

Ionel Bogdan, presedintele PNL Maramures: “In primul rand vreau sa le multumesc maramuresenilor care ne-au acordat increderea lor duminica. Victoria PNL in Maramures e victoria fiecarui cetatean este una foarte importanta pentru noi, fiind prima victorie dupa foarte multi ani. La aceasta victorie au contribuit toti colegii mei liberali, carora le multumesc pentru mobilizare si pentru efortul depus de fiecare in parte in obtinerea acestor rezultate care ne plaseaza peste media nationala.

Votul de duminica este inceputul schimbarii. Ne asteapta alegerile prezidentiale in acest an, iar anul viitor avem alegeri locale si parlamentare. Ne vom mobiliza in continuare, vom munci si vom veni cu cel mai bun candidat la alegerile prezidentiale, actualul presedinte Klaus Iohannis.

De asemenea, pentru maramureseni echipa PNL Maramures are datoria de a veni cu cel mai bun program pentru Consiliul Judetean si cu cele mai bune solutii pentru Baia Mare si Sighet. Avem sansa de a realiza schimbarea pe care ne-o dorim cu totii si nu vom rata aceasta sansa. E o promisiune ferma, pe care o vom indeplini pentru viitorul nostru si al copiilor nostri”.

Dan Ivan, presedintele USR Maramures: “Alegerile europarlamentare, de obicei considerate ca mai putin importante, au demonstrat de data aceasta care sunt adevaratele valori ale romanilor, dar si ale maramuresenilor. Alianta 2020 USR PLUS a obtinut rezultate excelente, situandu-se pe locul secund la nivel de judet, inaintea partidului care guverneaza judetul, PSD, si care a fost, astfel, sanctionat usturator pentru slaba performata in administratie. Am obtinut rezultate foarte bune si in municipiul resedinta de judet – peste 33% din voturi -, baimarenii aratand astfel in mod foarte clar ca sunt satui de necinste, de incompetenta si de laudarosenii fara baza reala.

De astazi ne concentram toate resursele pentru pregatirea candidatilor si a solutiilor de devoltare pentru comunitatile locale, astfel incat la alegerile locale din 2020 sa venim cu cele mai bune oferte pentru electoratul maramuresean, fapt care sa ne consolideze rezultatul obtinut duminica si chiar majoritatea optiunilor de vot la nivel judetean.

Un gand special se indreapta acum si catre maramuresenii din diaspora, atat catre cei care au apucat sa voteze cat mai ales catre cei care nu au apucat sa-si exercite acest drept constitutional si fata de care USR are obligatia morala de a forta adoptarea in Parlament, in cel mai scurt timp, a legii votului prin corespondenta si a celui electronic”.

Contactat telefonic, presedintele PSD Maramures, Gabriel Zetea nu parea prea fericit vis-à-vis de scorul obtinut duminica la alegerile europarlamentare. Scaderea numarului de votanti a fost o surpriza inclusiv pentru el. Acesta spune ca pierderea se datoreaza valului de ura care s-a creat de la Ordonanta 13, incoace. Mai mult, Zetea recunoaste ca exista posibilitatea ca acest val sa fi fost “hranit” inclusiv de sociali-democrati.

Gabriel Zetea, presedinte PSD Maramures: “PSD nu a stiut sa raspunda valului de ura creat impotriva sa in toata aceasta perioada. Nu este un lucru care s-a intamplat in ultimele luni, porneste din februarie 2017 de la Ordonanta 13 incoace, acest val a tot crescut, iar masurile pe care le-a luat PSD nu au fost de natura de-a opri acest val, ba din contra, cred ca l-am hranit inclusiv noi, prin atitudinea pe care am avut-o de-a lungul timpului, l-am crescut noi, am ajutat si noi la cresterea acestui val.”

Sefa PRO Romania, filiala Maramures spune ca se pozitioneaza, in cadrul partidului, pe locul I in Ardeal, vis-à-vis de scorul obtinut la nivelul judetului nostru, iar rezultatul, pentru filiala infiintata in urma cu doar 5 luni, este unul foarte bun.

Viorica Marincas, presedinte PRO Romania, filiala Maramures: “Suntem pe primul loc in Ardeal un procent de 5,76% si multumim maramuresenilor pentru acest lucru pentru ca ne-au sustinut si ne-au creditat. Multumim tuturor acelora care au crezut in noi, intr-un proiect politic nou care, cu un buget zero, dar care are oameni cu suflet mare, cu o munca multa sustinuta am reusit sa ne facem intelesi si astfel, maramuresenii au acceptat sa vina alaturi de noi. Peste 10.000 de voturi pentru noi inseamna foarte mult avand in vedere ca am inceput acest proiect politic in urma cu cinci luni, mai exact in luna ianuarie.”

Intrebata daca numele ei se va afla pe lista alegerilor parlamentare Viorica Marincas a raspuns: “M-as bucura, sa fiu!”

Lidera ALDE Maramures, Cornelia Negrut, a spus a iesit ceea ce au dorit maramureseni si adauga ca “noi am pierdut, dar nu inseamna ca ne descurajam”.

Cornelia Negrut, presedintele ALDE Maramures: “Ce au dorit maramuresenii, asta a iesit. Cine a mers la vot si-a exprimat dreptul la vot, daca asta s-a dorit, asta a iesit. In politica esti ca si in sport, castigi si pierzi. Noi am pierdut, dar nu inseamna ca ne descurajam sau ne lasam de politica, asta-i politica.

Ce doreste electoratul, noi astfel putem sa-l influentam, prin ce am facut in precampanie si campanie, o sa vedem de acum incolo pe cine am trimis in Parlamentul European”.

Ana AVRAM, Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2