REALITATE – Încă un an fără un ștrand pentru băimăreni. Ce se întamplă cu bazinul descoperit

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Încă un an pierdut iar băimărenii tot nu au un ștrand unde să se poată bucura de soare și apă. Așa cum o făceau pană înainte de anul 2000. Marea majoritate a băimărenilor sunt convinși că Baia Mare nu va mai avea niciodată un ștrand, la fel cum nu va mai avea niciodată o grădină zoologică. Promisiuni au fost, dar doar vorbe fără fapte concrete.

Locul unde pană acum cațiva ani a existat ștrandul arată groaznic, plin de bălării, mizerie, rugină și altele. Astfel că singura șansă pentru băimăreni de a face baie vara sunt la piscinele din jurul orașului sau la vecinii sătmăreni. Însă nici de bazinul descoperit nu se vor putea bucura foarte curand. Lucrările încă nu sunt gata, deși au demarat din 2019, iar odată finalizat la acest bazin accesul va fi doar pentru sportivi și pentru public, doar ca pregătire sportivă. Altfel spus, gata cu plaja, așa cum erau obișnuiți băimărenii și băimărencele. Nu se va putea face plajă, ca să fie clar pentru toată lumea. Mai mult, bazinul descoperit se va folosi în același regim ca și bazinul acoperit.  Adică doar înot.

„La bazin a fost în 2019 primul contract de achiziții pentru lucrări în valoare de peste 3 milioane de lei. S-au făcut lucrări pană la finele anului de 1,7 milioane de lei. A rămas un rest de aproape 1,4 milioane de lei. În 2020 nimic, în 2021 prin septembrie ni s-au acordat anumite sume de bani. Acum se lucrează în continuare. Mai urmează partea de dotări, un cazan, cele trei pompe, panourile solare și altele. Avem promisiunea că la rectificare vom primi cei 840.000 lei de care mai avem nevoie. Și chiar dacă primim acești bani, va dura pană se finalizează lucrările și atunci anul acesta sigur nu se va deschide bazinul descoperit. Poate la anul abia”, ne spune Sorin Andrei, cel care se ocupă de acest proiect.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2