Realizari importante pentru romani in primele doua luni de mandat ale guvernului Orban

Dupa primele doua luni de mandat ale guvernului Orban putem vorbi deja de multe realizari importante pentru romani, fie ca este vorba de domeniul economic, social sau de buna functionare a institutiilor statului, anunta PNL Maramures, intr-un comunicat de presa.

Multe masuri adoptate de la preluarea guvernarii de catre PNL vizeaza mediul de afaceri, reducerea taxelor si cresterea bunastarii romanilor. In acest sens, vorbim despre eliminarea supraimpozitarii contractelor part-time, eliminarea supraaccizei la carburanti, cresterea salariului minim pe economie, inghetarea salariilor demnitarilor, eliminarea split TVA, rambursarea TVA-ului restant catre companii, corectarea prevederilor toxice ale OUG 114, salvarea Pilonului 2 de Pensii, asigurarea cheltuielilor pentru functionarea administratiei in 1680 de localitati, precum si plata facturilor proiectelor derulate prin PNDL.

De asemenea, in domeniul social guvernul a platit concediile medicale ramase restante de circa 8 luni, a majorat bugetul Sanatatii cu 2,4 mld lei, a semnat contractul de finantare pentru primul spital regional din Romania, a crescut bugetul Educatiei cu 2 miliarde de lei si a inceput procesul de debirocratizare a invatamantului.

Unul dintre obiectivele importante ale guvernarii liberale este o administratie transparenta, pusa in slujba cetateanului. Tocmai de aceea, in primele doua luni de guvernare a inceput procesul de digitalizare a ANAF si a MFP, a fost desecretizat dosarul 10 august, a inceput procesul de desfiintare a sectiei speciale, a fost prorogata plata pensiilor speciale pentru primari, a fost redusa cu 30% subventia acordata partidelor politice si a fost transparetizata activitatea guvernului.

“Sunt multe masuri bune luate doar in primele doua luni de guvernare si obiectivul nostru este sa mergem mai departe pe acest drum si sa guvernam in beneficiul cetatenilor. Avem proiecte importante si dorim sa implementam cat mai multe dintre ele in perioada urmatoare. Sa nu uitam ca am reusit sa venim cu un buget adoptat in Parlament pana la sfarsitul anului, lucru care nu s-a mai intamplat in ultimii ani, semn ca suntem seriosi si ca respectam promisiunile facute romanilor.”, a declarat presedintele PNL Maramures, Ionel Bogdan, secretar de stat in Cancelaria Prim-Ministrului.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1