RECCO – Echipaje de intervenție pentru căutarea în avalanșă și în Maramureș din această iarnă

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Iarna 2021-2022 va aduce și în Maramureș primele echipaje de intervenție pentru căutarea în avalanșă cu dispozitive Recco. Anunțul a fost făcut de către Salvamont Romania, care ține să arate că primele echipamente au fost deja livrate către Salvamont România. Cu aceste echipamente la sfârșitul acestei luni salvamontiștii vor efectua un stagiu de pregătire sub coordonarea unui instructor Recco din Germania.

„Începand din aceasta iarnă vor fi operaționale echipaje de intervenție pentru căutarea în avalanșă cu dispozitive Recco din cadrul serviciilor Salvamont din Argeș, Alba, Bihor, Brașov, Gorj, Mureș, Maramureș, Prahova, Sibiu și Suceava. În perioada următoare vom comunica și marile lanțuri de magazine cu profil sportiv din care veți putea achiziționa plăcuțe deflectoare Recco.  Salvamont România vă invită să deveniți salvatorii montani din umbră și să vă alăturați primului proiect public lansat de salvarea montană din țara noastră, proiect unic in tara noastră și care va deveni operațional începând cu sezonul de iarna 2021-2022.

Proiectul RECCO ROMANIA este menit să implementeze în țara noastră un sistem foarte performant ce poate oferi o șansă de supraviețuire practicanților sporturilor montane surprinși de avalanșă, și cu aplicabilitate din ce în ce mai mare și în activitățile turistic-sportive montane desfășurate și în restul anului”, precizează Salvamont Romania.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2