RECENSĂMANT POPULAȚIE – Moiseiul va trece de 10.000 de locuitori din acest an

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

La finalul acestui recensămant al populației și locuințelor, comuna Moisei va depăși 10.000 de locuitori. O spune primarul comunei de pe Valea Vișeului, Grigore Tomoiagă, care ține să precizeze că mai mulți locuitori înseamnă mai multă muncă. Singura comună din județ care are mai mult de 10.000 de locuitori în acest moment este Poienile de sub Munte.

După cum se știe, s-a dat startul autorecenzării începand cu data de 14 martie. Direcția de Statistică Maramureș ține să arate că în județul Maramureș au fost alocați 173 de recenzori pentru autorecenzare asistată, arondați fiecărei primării din județ, 28 dintre aceștia fiind prezenți în locații de pe raza municipiului Baia Mare. Aceștia sunt gata să îndrume maramureșenii pas cu pas pentru completarea chestionarului, dacă întâmpină dificultăți sau nu dispun de mijloacele necesare (adresă de e-mail și conexiune la internet).

La Moisei, primarul Grigore Tomoiagă spune că moiseienii au început să vină la primărie și să facă autorecenzare. Sunt cinci persoane la primăria amintită care vor putea ajuta moiseienii, în caz că au nevoie de ajutor.

„Autorecenzarea a început din data de 14 martie și va fi pană în 15 mai. La primărie avem cinci persoane care se vor ocupa cu aceste lucruri, iar din 16 mai recenzorii vor ieși pe teren. Sunt foarte mulți moiseieni care au fonduri APIA și atunci am zis că facem și asta, dar și rezolvăm cu autorecenzarea. În total sunt vreo 800 de dosare la APIA. Nu vor fi probleme, am discutat și la Borșa și toți cei care sunt pe Valea Hotarului vor aparține de Moisei. Eu zic că acum vom depăși 10.000 de locuitori, la finalizarea acestui recensămant. Asta înseamnă, printre altele, încă doi consilieri locali, dar și alte lucruri. Nu vor fi probleme la Moisei cu acest recensămant„, a declarat, pentru ziarmm.ro, primarul Grigore Tomoiagă.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2