Reciclarea gulerelor albe, intre ministru de externe si director SIE

Reclame home 1
Reclame home 1

MRUMihai Razvan Ungureanu, alintat cu drag MRU, reprezinta arhetipul intelectualului roman… inca tanar, maleabil si ductil, mereu in stand bye si bun la de toate. Omul este capabil de multe, de la predatul in mediul universitar international si pana la managementul intereselor externe. Faptul ca el cunoaste si vorbeste ebraica nu-l face sionist practicant. Cel mult, oportunist. Cunoaste patru limbi straine foarte bine si banguie in “ungureasca”, aspect absolut remarcabil in comparatie cu 547 dintre marii barbati ai tarii din Parlamentul Romaniei, care sunt semianalfabeti sau agramati.

Din partea mea, MRU poate vorbi si enochiniana, important este ca atunci cand reprezinta statul roman sa fie capabil sa comunice direct cu interlocutorul si nu prin intermediul unui translator goagalian. Tipul era considerat in anul 2000, un fel de “golden boy” al politicii autohtone, comparat ca discurs cu JF Kennedy, in perioada antemonroe. Frumusel, fatos, inteligent si comunicator inspirat, MRU devenise preferatul tuturor, un fel de “geniu” politic in devenire al natiunii, agreat de corifeii statului, de la Iliescu si pana la Basescu.

De familie buna, amestec de negutatori si oieri la origini, Ungurenii s-au intelectualizat in trei generatii devenind profesori si parte dintr-un mediu respectabil. In autobiografia sa, evident exagerata fara motiv, MRU divagheaza despre originile sale “modeste”, povestind despre strabunicii din Slobozia, vitejia bunicului cazut in muntii Tatra si pana la giumbuslucrurile unei tinereti de elev eminent, muzician amator, terist patriot si utecist de frunte. De unde vine aceasta obsesie morbida sa-si dezvaluie radacinile, evident cosmetizate si exagerate? Cu siguranta din teribilismul stangist, inoculat de educatia privilegiata primita pe vremea comunismului. Cum a ajuns MRU sa interactioneze cu iudaismul? Simplu. Dornic de afirmare intr-o tara saraca, unui tanar nu-i ramanea decat sa se lipeasca de un sac de bani, in speta fundatia Soros, conditia primordiala pentru reusita deplina fiind invatarea limbii poporului ales.

De aici pana la accesul in masonerie a fost doar un pas, iar dupa deschiderea portilor celeste junele poliglot a fost catapultat cu viteza cosmica in stratosfera sociala, avand de ales intre diplomatie, mediul academic, politica si serviciile secrete. MRU a optat pentru toate, fiind la 30 de ani secretar de stat in Ministerul de externe, ministru plin la 36 de ani si director al Serviciului de Informatii Externe la 39 de ani. O cariera absolut remarcabila, completata cu un stagiu de premier timp de 78 de zile, pozitie in care accede la 44 de ani. Doborat de hidra rosie uselista din care faceau parte si fosti colegi liberali buimaci, Ungureanu sta in pole position, dupa ce fusese reactivat de marinarul matrafoxat ca solutie in criza generata de piticul atomic clujean. Trimis acasa de motiunea de cenzura, MRU incearca sa-si faca partid, generand un nou curent ideologic si politic, neinteles de stupid peoples. Fortat de imprejurari intra in alianta dreptei incerte, ajungand din sarma universitara ieseana si lucrator in externe cu domiciliu in Voluntari, senator de Arad, zona in care odioasa coalitie ARD si mai apoi ADA nu aveau decat aspiranti mocofani. Dar cand joci in liga inferioara nu esti selectionat intre grei, motiv pentru care in 2014 MRU se reintoarce in PNL, mirosind oportunitatile alipirii de viitorul fuhrer al Romaniei buimace. Bine sfatuit de un mentor cu voce de castrat, MRU il prinde la o cafea pe Klauss Iohannis si in 12 minute il abureste pe profesorasul edil, determinandu-l sa pice in fund si sa-l coopteze in stafful prezidential.

Am agreat prezenta pe scena politica a domnilor Ungureanu si Neamtu, doi politicieni pursange de factura europeana, neintelesi si marginalizati de baronii analfabeti si umflati de osanza. Am sperat sa fie inceputul sfarsitului pentru oligarhia decrepita de securistoizi care au confiscat clasa politica. Mi-as fi dat tara pe mana lor fara sovaire, dar amandoi s-au compromis in timp record prin fapte pentru care sunt indezirabili. Cum as putea aprecia “inteligenta” lui Mihai Razvan Ungureanu, pentru performanta ca in 78 de zile sa cheltuie 10 miliarde de lei vechi adica aproape 250.000 de euro pe aranjamente florale, sampon, lipstickuri, deodorante, after shave-uri si crème antibacteriene? Si asta in timp ce salariile bugetare si pensiile erau reduse cu 25%, iar tara era la un pas de incapacitate de plata.

Recenta reactivare a solutiei Ungureanu ca sef al spionilor era o chestiune de timp. Tema numirii lui ca mahar la SIE a fost subiectul unei anume discutii de anul trecut, cand asupra lui Herr Hochschullehrer s-au facut presiuni din partea slugilor grupului Bilderberg, ca sa-l numeasca pe diplomatului securist la SIE. Ceea ce s-a intamplat in ultima zi de (ne)munca parlamentara a dovedit ca suntem pe cale sa ne bagam mortul in casa, urmatorul an fiind derapajul controlat de altii spre groapa.

Asa cum era de asteptat, generalul izmenar a tradat alianta pontista, preferand linsul dosurilor liberale pupatului labelor baroniale. Ungurilor li s-au redesteptat instant nostalgiile imperialo-habsburgice, iar minoritatile conduse de armeni au votat in semn de protest fata de cafeaua de la bufetul Senatului. Un sfat domnule Ungureanu, matrasiti-l urgent pe generalul Coldea, altfel riscati sa nu se usuce cerneala pe primul stat de plata.

Cato CENZORUL

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. ghici cine?

    dar de onorabilul premier interimar ce sa mai zicem? Si el e tare la plagiat? http://www.ziarulevenimentul.ro/stiri/politica/noi-dovezi-de-plagiat-gabriel-oprea-l-a-copiat-in-teza-de-doctorat-si-pe-nicolae-iorga-cum-a-reusit–217206347.html

    Mai stiti discursul primarului imediat dupa alegeri atunci cand a declarat: daca ceva nu e bine atunci e vina mea… Iorga a spus-o inaintea lui – fix aceeasi afirmatie – si s-a ales cu un glonte in piept 🙂 cine i-a scris discursul la Primar cred ca a uitat sa-i mentioneze acest aspect :))))) ori probabil ca nu a stiut cum si de ce a murit N. Iorga

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2